Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie
 

Ingrediente necesare pentru prajitura caciula ruseasca:

 

 

Pentru aluat:

 

    5oua 150 g zahar 76 g faina 50 g amidon 2 linguri cacao 1 pachetel praf de copt 1 pachetel zahar vanilat Un praf de sare

 

Crema:

 

    6 albusuri 450 g zahar pudra

 

Pentru decor:

 

    Cicocolata alba si neagra Crema 6 albusuri 450 g zahar pudra

 

Pentru decor:

 

    1 cutie lapte condensat budinca de vanilie si 1/2 pachet unt Pentru decor nuca de cocos sau alune si migdale macinate
     

 

Mod de preparare prajitura caciula ruseasca:

 

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta din urma de topeste. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, sarea, faina si amidonul Omogenizam. Adaugam si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preicalzit, la 180 de grade. Pentru crema amestecam untul cu budinca pregatita si racita.Dupa ce s-a racit blatul il taiem cu un pahar cu diametrul de 3,4 cm.Pentru fiecare prajitura avem nevoie de doua cercuri de aluat pe care le lipim cu crema. Partile laterale ale prajiturii le dam prin nuca de cocos,iar deasupra decoram cu ciocolata topita.


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)