Dificultate: redusa
Ingrediete necesare pentru rulouri cu ricotta si spanac:
Pentru aluat
- 200 gr faina
- 2 oua
- apa
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 500 gr ricotta
- 200 gr spanac
- 1 ou
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
- 1 ceapa mica
- busuioc
- nucsoara
- sare si piper
Sosul
Mod de preparare rulouri cu ricotta si spanac:
Am inceput prin pregatirea aluatului, ca la taitei: am framantat faina cu ouale si putina apa, cat sa am un aluat elastic si care se poate intinde fara sa fie lipicios.
Am amestecat ricotta cu oul, parmezanul si condimentele si la final am adaugat la umplutura ceapa calita in unt si spanacul scurs bine.
Am intins aluatul intr-o foaie de grosime medie, am intins umplutura lasand marginile libere si l-am rulat, inchizand bine la capete sa nu se scurga din umplutura.
Aceasta rulada am pus-o intr-un prosop pe care l-am spalat cu o zi inainte in otet, am legat-o la capete si am pus-o intr-o oala cu apa clocotita pentru aproximativ 35-40 de minute.
Dupa 55 de minute am scos rulada din prosop, am taiat-o in bucati mai groase (cam cat un lat de palma, le-am pus intr-un vas termorezistent, am turnat sosul din borcan, am presarat peste parmezan si am dat la cuptor pentru alte 20 de minute.
Si a iesit o minunatie de reteta, care parea incredibil de complicata cand m-am apucat de ea. Ne sperie noul, ceea ce nu am mai facut (sa fierb pranzul in prosop, dar acum, dupa ce am facut o data reteta, mi se pare atat de simpla si rapida incat sigur o voi reface in curand!
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro