Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru aluat:
Mod de preparare Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru prepararea aluatului: se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie. Se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.
Apoi se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de kachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat kachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi kachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.
O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)