Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajiturele cu branza: Aluat:
    250 g faina 120 ml apa 2 lingurite praf de copt Un varf cutit sare Coaja de la 1/2; lamaie 50 g unt 1/2 pahar zahar
Crema:
    500 g branza 2 galbenusuri Coaja de lamaie 100 de g Un varf cutit sare 50 g amidon Suc de la o jumatate lamaie 1/3 pahar zahar Se amesteca toate ingredientele si se obtine crema.

 

Mod de preparare prajiturele cu branza:

 

Se prepara aluatul: se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie si se taie cu ajutorul unei cescute cu diametrul de 10 cm. Le punem in forme de briosa.

Se prepara crema: se amesteca branza cu galbenusurile batute, se adauga sucul de lamaie, zahar, amidon, coaja de lamaie si un praf de sare. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
In mijloc se pune o lingurita de umplutura.Se coace la 170 de grade 30 minute.Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.



O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)