Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vita cu ardei si broccoli:
- 300 g muschi de vita
- 1 ardei gras rosu
- un buchet mai mic de broccoli
- 1 fir de ceapa verde
- 1 bucata ghimbir
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei vegetal
- 1 lingurita otet de vin
- 2 lingurite sos de soia
- 2 lingurite vin de orez
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita amidon de porumb sau cartofi
- 1 lingurita seminte de susan
- un praf de sare
Mod de preparare vita cu ardei si broccoli:
Taiem fasiute subtiri carnea de vita, o asezam intr-un castron, iar peste ea punem mai intai sarea, amidonul, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita sos de soia. Tocam marunt ghimbirul si ceapa (vom folosi numai partea alba de la ceapa) si usturoiul, iar jumatate din cantitatea lor o adaugam la amestecul de carne, amestecam totul si lasam la marinat pentru 15 minute. Intre timp taiem ardeiul gras si il punem de o parte, pregatim o oala cu apa si sare, desfacem broccoli in buchetele mai mici si cand a fiert apa, adaugam broccoli in oala cu apa, lasam asa 5 minute; scoatem broccoli din apa si il punem la scurs. Intr-un castronel, pregatim un sos din: uleiul de susan, restul de sos de soia, otetul de vin si restul de vin de orez. Intr-o tigaie incingem 2 lingurite de ulei vegetal si punem carnea de vita marinata. Calim carnea cateva minute, dupa care o scoatem si o lasam deoparte. In wok incingem lingurita de ulei vegetal ramasa, adaugam restul de ceapa, usturoi si ghimbir, calim cateva secunde, dupa care adaugam ardeiul gras taiat fasiute. Mai calim cateva secunde, dupa care adaugam inapoi carnea pregatita inainte, mai calim cateva secunde. Acum adaugam si buchetelele de broccoli, iar peste toate turnam sosul pregatit mai devreme. Dupa inca cateva secunde totul este gata, putem servi. Se poate servi alaturi de orez fierbinte, sau in boluri individuale pe pat de taitei. Oricum ar fi, este delicios! Seasupra presaram semintele de susan si servim cat mai repede!
Pofta buna!
Blogul andreeachinesefood.blogspot.ro va prezinta si alte retete chinezesti.