Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ardei cu kaseri la cuptor:

    8 ardei 2 cepe 150 g masline 3 linguri ulei de masline o legatura marar 100 ml lapte 250 g branza Kaseri maturata sare fina, piper macinat


Mod de preparare ardei cu kaseri la cuptor:

Ceapa se curata si se taie solzisori. Ardeii se curata de cotor si se taie fideluta. Maslinele se curata de samburi. Intr-un vas termorezistent intins, se pun ardeii, maslinele si ceapa sa acopere toata suprafata vasului, in strat subtire - cu cat vasul are diametrul mai mare, cu atat mai bine. Se dau la cuptor sa se coaca uscat (fara ulei sau apa), neacoperit, la 180 grade C, pana se inmoaie (cam 45 de minute, dar depinde de cuptor, trebuie incercat daca legumele s-au inmuiat). Intre timp, se da branza Kaseri pe razatoare si se pune intr-o craticioara la care se adauga treptat laptele, uleiul, mararul tocat foarte marunt si sare si piper dupa gust. Daca aceasta compozitie este prea vascoasa, se subtiaza cu inca o lingura-doua de lapte, insa trebuie sa aiba o consistenta groasa oricum. Inainte de a scoate legumele din cuptor, se pune craticioara pe aragaz cateva minute, amestecand continuu, pentru ca sosul de Kaseri sa se inmoaie putin si sa se uniformizeze, dar nu trebuie adus la fierbere, cand e usor fierbinte pe deget se ia de pe foc. Cand legumele sunt moi, se scoate vasul din cuptor si imediat se toarna sosul cald de Kaseri peste legume si se amesteca usor, apoi se lasa sa se racoreasca descoperit.
Se serveste imediat, cald, cu paine alba proaspata, fie ca aperitiv, fie ca garnitura la peste fript ca fel principal.



O reteta propusa de: Iftime Cristina (garbo220239)