Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort de gris cu fructe:
Mod de preparare tort de gris cu fructe:
Intr-o cratita mare se topesc 100 gr de zahar pana se caramelizeaza, apoi se asaza peste zaharul caramelizat felii de mar sau felii de piersici pana acoperim cu un strat de fructe. Separat, se prepara aluatul din oua care se bat separat, albusurile cu zahar pana devin spuma, apoi se adauga galbenushurile si jumatate de plic de praf de copt, apoi se adauga in ploaie 9-10 linguri de gris. Aluatul obtinut se toarna in cratita pregatita cu fructele taiate felii si aranjate ca sa nu ramana locuri goale. Se da la cuptor la foc mediu timp de 25 minute.
Intre timp, se fierbe laptele, se da la racit, apoi se aduga in el 2 pliucuri de zahar vanilat. Se adauga zaharul si laptele, se toarna peste tortul ce-l vom scoate din cuptor. Se lasa la racit cam 2-3 ore. Pe urma se rastoarna cratita cu gura-n-sus pe o farfurie mare sau un platou rotund. Se da din nou la rece. Se poate orna si cu frisca si alte fructe.
Pofta buna!!!
O reteta propusa de: Mircea Daniel FRUNZA (garbo248503)