Un tort excelent cu mere si blat din gris.
Tarta e usor de digerat, e sanatoasa, contine multe fibre ...e un desert ideal.
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort de gris cu fructe:
300 gr Zahar
| 50 gr Unt
| 150 gr Gris
| 1 l Lapte
| 2 pliculete zahar vanilat
| fructe-mere sau piersici taiate felii
| 5 oua mari
| 1 praf de copt
Mod de preparare tort de gris cu fructe:
Intr-o cratita mare se topesc 100 gr de zahar pana se caramelizeaza, apoi se asaza peste zaharul caramelizat felii de mar sau felii de piersici pana acoperim cu un strat de fructe. Separat, se prepara aluatul din oua care se bat separat, albusurile cu zahar pana devin spuma, apoi se adauga galbenushurile si jumatate de plic de praf de copt, apoi se adauga in ploaie 9-10 linguri de gris. Aluatul obtinut se toarna in cratita pregatita cu fructele taiate felii si aranjate ca sa nu ramana locuri goale. Se da la cuptor la foc mediu timp de 25 minute.
Intre timp, se fierbe laptele, se da la racit, apoi se aduga in el 2 pliucuri de zahar vanilat. Se adauga zaharul si laptele, se toarna peste tortul ce-l vom scoate din cuptor. Se lasa la racit cam 2-3 ore. Pe urma se rastoarna cratita cu gura-n-sus pe o farfurie mare sau un platou rotund. Se da din nou la rece. Se poate orna si cu frisca si alte fructe.
Pofta buna!!!
O reteta propusa de: Mircea Daniel FRUNZA (garbo248503)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|