4 / 5

Zacusca de ghebe

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru zacusca de ghebe:

  • 5 kg de ghebe(ciuperci)
  • 6-7 kg gogosari ( ardei gras rosu)
  • 2 kg ceapa
  • 1.5 kg morcov
  • sare, piper, 2-3 frunze dafin
  • ulei 1 l
  • 2.5 l suc rosii (pregatit dinainte)

 

 

Mod de preparare zacusca de ghebe:


Ghebele se curata , se spala bine si se fierb, apoi se pun la scurs. Coacem ardeii si ii curatim. Apoi ceapa si o punem in apa rece. Urmeaza morcovul la curatat. Dupa toate aceste operatiuni, incepem " asamblarea".

Se da prin robot ceapa sau se taie marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, ghebele si ardeii prin robot. Se incinge 0.5 l ulei intr-o oala de tuci si se pune ceapa la calit cu putina apa. Dupa ce s-a inmuiat ceapa si a scazut apa, se pune morcovul peste ceapa si iar se pune o canita de apa, pana se inmoaie si morcovul.
Dupa ce s-a inmuiat si morcovul, se pun ghebele si restul de ulei si se calesc bine.
Apoi puneti ardeii si sucul de rosii, lasand la foc mic sa fiarba, mestecand sa nu se prinda de oala.
Se fierbe cam 3- 4 ore in total, pane ce iese uleiul la suprafata si se "leaga" compozitia.
Intre timp sterilizam borcanele, cand s-a fiert zacusca ,o punem in borcane calda,si o dam la cuptor cam 40 min, la foc mic, apoi racim in paturi.

Pentru a citi si alte retete, accesati blogul culinarecufeteistete.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri