Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline.

Sosul este un deliciu, mai ales daca moi in el cu mamaliga rece. Si ce daca nu merge mamaliga cu dovleac ? Cui nu-i place, nu mananca. Desi, nu stie ce pierde. :D

Un pahar de vin alb, rece, te indeamna sa nu ierti nicio bucatica din peste, pana nu se termina. :D

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla, prin lumea larga ! Noi romanii suntem vechi calatori prin tarile calde, cu mari si oceane, unde pestele este la mare cautare. Am vazut tot felul de retete cu peste, facute de bucatari de diverse natii.

Fiecare bucatar de meserie are secretele lui, pe care nu le spune chiar pe toate. Da repede din maini, pune cate ceva scos de prin dulapul de sub masa de lucru si se face ca uita sa zice ce a pus sau te duce cu vorba. 8)

Eu nefiind bucatar practicant, toate secretele mele culinare, le pun pe blog. :P

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crap la cuptor in sos de praz, cu dovleac copt.