Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline.

Asezi jumatate de dovleac intr-un vas termorezistent. Ungi dovleacul cu o strelice de ulei de masline. Pui sare si piper proaspat macinate, dupa gust. Intorci dovleacul cu coaja in sus si bagi tava in cuptorul incins al aragazului, pentru 20 de minute, la foc potrivit.

Dovleacul trebuie supravegheat, sa nu se arda sau sa nu se inmoaie prea tare.

Scos, din cuptor, dovleacul va inmiresma toata bucataria, iar vecinii vor bate la usa sa-ti ceara reteta.

Storci pe dovleac cateva picaturi de zeama de lamaie, ii pastreaza culoarea portocalie, nealterata. Lasi dovleacul sa se odihneasca vreo 30 de minute, cu coaja in jos, acoperit cu o folie de staniol. Presari patrunjel verde si frunza de busuioc, taiate fin.

Pestele scos din frigider se unge la interior si exterior, cu un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie si zeama de portocale. Se presara busuioc verde taiat fin. Cine doreste arome puternice, poate sa puna in interiorul pestelui, frunze verzi, intregi, de busuioc, patrunjel, rozmarin, felii de lamaie si felii de portocale. Se presara sare la branhiile pestelui. Daca se doreste sa se faca pestele mai repede, se cresteaza, pe ambele fete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri