Retetele simple, care se pot face rapid sunt cele mai potrivite pentru cei care doresc sa manance sanatos si gustos, dar care nu au prea mult timp la indemana pentru a ôprofesaö in bucatarie.

Se incinge ulei de masline intr-o tigaie de teflon, cu fundul gros. Se caleste la foc potrivit, ceapa taiata solzi, usturoiul taiat marunt, cateva feliute de ardei gras verde si ciupercile taiate feliute (cu piciorus cu tot). Se pune sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana ce ceapa devine sticloasa si moale, iar ciupercile capata o culoare usor maronie.

cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci 3

Se adauga rosiile taiate marunt, dupa ce s-au luat pielitele. Se rup frunzele proaspete de busuioc si se adauga peste ceapa si ciuperci. Se amesteca cu lingura de lemn, sa nu se prinda sau sa se arda ingredientele.

Secret ! Pielita de pe rosii se scoate usor, cu un cutit bine ascutit, dupa ce ai tinut rosia cateva secunde, sub jet de apa calda sau ai oparit-o cateva secunde in apa clocotita.

cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci 4

Pastele se pun in apa clocotita si se fierb cam 5-6 minute (sau cat scrie pe pachet). Se scurg fierbinti, de apa, printr-o sita si se pun calde, peste ceapa si ciupercile calite. Se amesteca totul, cu lingura din lemn. Se presara peste pastele calite, patrunjel verde, taiat fin.

Secret ! Nu lasa pastele sa se scurga de tot, de apa in care au fiert. Puse usor apoase, peste ciupercile si ceapa, calite, amestecul va fi omogen, uleios si pufos.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Imagini pas cu pas: Cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci.