Retetele simple, care se pot face rapid sunt cele mai potrivite pentru cei care doresc sa manance sanatos si gustos, dar care nu au prea mult timp la indemana pentru a profesa in bucatarie.

Secret ! Sarea si piperul se macina atunci cand il folosesti, pentru a pastra aroma “vie”, a acestora. Folosind sare fina si piper macinat anterior, vei pune cantitati mai mari decat este necesar si decat zice doctorul.

Alt secret ! Nu folosi pensula cu par din plastic, pentru a unge pestele. Zgarie pestele (il raneste si il doare

, ii strica gustul si “nu incadreaza cu cartierul” (vorba unui unchi al meu, plecat dintre noi, care era mester bucatar). Cand cumperi pensula sa o iei de la fondul plastic (acolo sigur sunt din par de cal), sa o tii vreo 10 minute in apa clocotita si apoi sa o “storci” fin, de firele de par, care eventual nu sunt bine prinse in suportul pensulei.

Drept paste folosesc spaghetti, pene mari, melcisori mari sau macaroane subtiri. Le cumpar din magazin, daca sunt proaspete si arata bine, nu sunt sfaramicioase sau au o culoare indoielnica. Stiu sa fac paste in bucatarie (de altfel nu este mare filozofie), dar cum nu pregatesc paste prea des, prefer sa le cumpar. Daca faci paste in casa, trebuie sa le lasi sa se usuce si sa le pasatrezi in recipiente inchise ermetic. Voi face si niste retete cu paste pregatite in casa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

La aceasta reteta folosesc doar ceapa alba, usturoi, ardei gras(cateva bucatele taiate fin) si rosii. Busuiocul il culeg proaspat, din glasta, din bucatarie. Ciupercile albe le culeg de pe camp daca este sezon sau le cumpar din market.

Ciupercile trebuie spalate bine de nisip, sub jet de apa rece. Se lasa apoi la scurs, intr-o sita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri