Retetele simple, care se pot face rapid sunt cele mai potrivite pentru cei care doresc sa manance sanatos si gustos, dar care nu au prea mult timp la indemana pentru a ôprofesaö in bucatarie.

Secret ! Sarea si piperul se macina atunci cand il folosesti, pentru a pastra aroma “vie”, a acestora. Folosind sare fina si piper macinat anterior, vei pune cantitati mai mari decat este necesar si decat zice doctorul. :P

Alt secret ! Nu folosi pensula cu par din plastic, pentru a unge pestele. Zgarie pestele (il raneste si il doare 8) , ii strica gustul si “nu incadreaza cu cartierul” (vorba unui unchi al meu, plecat dintre noi, care era mester bucatar). Cand cumperi pensula sa o iei de la fondul plastic (acolo sigur sunt din par de cal), sa o tii vreo 10 minute in apa clocotita si apoi sa o “storci” fin, de firele de par, care eventual nu sunt bine prinse in suportul pensulei.

Drept paste folosesc spaghetti, pene mari, melcisori mari sau macaroane subtiri. Le cumpar din magazin, daca sunt proaspete si arata bine, nu sunt sfaramicioase sau au o culoare indoielnica. Stiu sa fac paste in bucatarie (de altfel nu este mare filozofie), dar cum nu pregatesc paste prea des, prefer sa le cumpar. Daca faci paste in casa, trebuie sa le lasi sa se usuce si sa le pasatrezi in recipiente inchise ermetic. Voi face si niste retete cu paste pregatite in casa.

cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci 1

La aceasta reteta folosesc doar ceapa alba, usturoi, ardei gras(cateva bucatele taiate fin) si rosii. Busuiocul il culeg proaspat, din glasta, din bucatarie. Ciupercile albe le culeg de pe camp daca este sezon sau le cumpar din market.

Ciupercile trebuie spalate bine de nisip, sub jet de apa rece. Se lasa apoi la scurs, intr-o sita.

cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci 2


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Imagini pas cu pas: Cotlet de somon prajit, cu paste si ciuperci.