Revista La Cucina iti recomanda o reteta potrivita acestui sezon. Afla cat de usor o poti prepara chiar tu in casa. Putem acoperi pateul cu un strat de unt topit si aromat cu cimbru sau arpagic verde. Topim 60g de unt intr-o craticioara, adaugam verdeata si turnam peste pateul asezat in caserola. De asemenea putem adauga in pateu putin usturoi tocat si 1-2 linguri de coniac, pentru un gust mai bogat.
Revista La Cucina iti recomanda o reteta potrivita acestui sezon. Afla cat de usor o poti prepara chiar tu in casa. Putem acoperi pateul cu un strat de unt topit si aromat cu cimbru sau arpagic verde. Topim 60g de unt intr-o craticioara, adaugam verdeata si turnam peste pateul asezat in caserola. De asemenea putem adauga in pateu putin usturoi tocat si 1-2 linguri de coniac, pentru un gust mai bogat.
Ingrediente
500g ficat de pui
| 200g smantana
| 50g unt
| marar verde
| sare
| piper
Cum preparam
• Fierbem ficatul de pui in apa cu sare. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, tocam cu masina de tocat, trei sferturi din cantitate, folosind cea mai mica sita.
• incingem untul intr-o craticioara, punem ficatul tocat, sare si piper dupa gust. Fierbem 10 minute amestecand continuu.
• La final punem smantana, ficatul intreg si mararul tocat. Servim cu paine prajita.
6 portii
Timp de preparare: 40 minute
Pentru mai multe retete, te asteptam pe http://www.lacucina.ro/.
|