Prajiturile, mancarea din oras, fripturile cu putina grasime ni se par atat de apetisante incat cu greu ne stapanim sa le reducem din alimentatie in favoarea fructelor si salatelor sau a unui regim sanatos, care, desi este la fel de gustos, pur si simplu nu suntem obisnuiti cu el. Cu fiecare zi de hrana haotica si necorespunzatoare organismul se incarca de toxine pe care, cu trecerea timpului, nu mai reuseste sa le elimine in mod eficient.
Salata de patrunjel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit de pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic.

Sucul de patrunjel: o legatura-doua de patrunjel cu tot cu radacini se pune la robot sau se marunteste cu aparatul si se amesteca cu apa astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Pentru un gust mai bun, il puteti combina cu alte legume si fructe, cum ar fi cu morcovi si mere spre exemplu. Din sucul astfel obtinut se bea un pahar inainte de fiecare masa, nu mariti doza caci efectele sale sunt foarte puternice. Acest suc este foarte bun in detoxifierea organismului si totodata regleaza ciclul menstrual, inlatura sindromul premenstrual, restabileste echilibrul sistemului nervos. De asemenea acest suc este utilizat cu real succes in cosmetica pentru curatarea tenului si inlaturarea petelor maronii de pe piele sau a pistruilor.

Extractele uleioase sau tincturile de patrunjel se mai folosesc in combaterea durerilor de dinti cand smaltul este sensibil, in cazul colicilor si calculilor de la nivel renal, in afectiuni ale urechilor, in hipertensiunea arteriala. De asemenea patrunjelul mai este folosit in curele de slabire.

Cine nu are voie sa faca o cura de detoxifiere cu patrunjel?

Aceasta cura de detoxifiere cu patrunjel le este contraindicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, pentru ele fiind sufucient consumul patrunjelului din preparatele alimentare. Patrunjelul contine si apiol, o substanta care induce contractii uterine si care pot avea efecte nedorite asupra evolutiei sarcinii si care de asemenea reduce cantitatea de lapte secretat de glandele mamare.

Aveti grija de organismul vostru hranindu-l corect si oferindu-i odihna suficienta. Nu uitati, din cand in cand, sa urmati o cura de detoxifiere pentru curatarea organismului de substantele nocive.

Un articol de Iulia D.

sursa: healthy.ro

Citeste ai alte articole pe Healthy:

Psihologia renuntarii la fumat

Ai auzit de cupa menstruala?

7 mituri pe care si medicii le cred

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri