Ulcerul este considerat un sindrom al meselor haotice. Unul dintre semnele care arata ca suferi de ulcer este dat de durere. Crizele apar de obicei primavara si toamna dar si in restul anotimpurilor daca exista o alimentatie inadecvata
Alimente medicament pentru ulcerul gastroduodenal

Ulcerul este considerat un sindrom al meselor haotice. Unul dintre semnele care arata ca suferi de ulcer este dat de durere. Crizele apar de obicei primavara si toamna dar si in restul anotimpurilor daca exista o alimentatie inadecvata.

Delly iti ofera cateva sfaturi privind alimentatia in acest caz. De mentionat faptul ca este recomandabil sa discutati cu un medic inainte de a incerca orice fel de tratament. Problemele difera de la persoana la persoana si tocmai de aceea ar fi indicat sa fiti siguri ca va face bine.

In faza foarte dureroasa este recomandat sa se consume:
2 litri de lapte/zi
lapte cu ou crud si putin zahar
ceai cu lapte

In faza mai putin dureroasa

Aceleasi alimente mentionate mai sus plus: cartofi, gris si taitei( toate aceste ingrediente se consuma fierte), biscuiti si sucuri de fructe.

Dupa 10 zile de la faza acuta:

Se poate consuma si: paine, oua, pireuri, budinci, carne slaba la gratar, compoturi.

In faza nedureroasa a ulcerului poti consuma urmatoarele alimente:lapte, sucuri de legume, paine alba prajita, orez fiert, cartofi pregatiti pireu, legume fierte, oua fierte moi, biscuiti, smantana.
Mesele se iau la ore fixe, cam de 4-5 ori pe zi. Este recomandat sa se mestece foarte bine alimentele inainte de a inghiti.
De acest regim ar trebui sa se tina cont chiar daca nu mai ai dureri, de asemenea renunta la fumat si la bauturile alcoolice.

Alimente care contribuie la cicatrizarea ulcerului:

-chefir
-cartofi
-morcovi
-propolis
-suc de varza cu suc de morcovi inainte de mesele principale
-cartofi cruzi facuti suc

Consumul de iaurt si de lapte batut este contraindicat.
Este recomandata si tinctura de propolis luata dimineata, cate 40 de picaturi amestecate cu o cana de lapte (pe stomacul gol).

Pe lista de alimente interzise se ragasesc urmatoarele: supele,de carne, iaurtul, laptele batut, muraturile, borsul,otetul, carnea de oaie, ouale tari, lintea, gogosile,painea calda,mazarea, guliile,usturoiul, dulceata, inghetata, alimentele prajite, cozonacul, cafeaua, piperul, slanina,afumaturile, mustarul.

Tu ce tratamente ai facut si ce alimentatie ai abordat in cazul ulcerului?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri