Pestele - de mult se stie ca pestele te ajuta sa ai o memorie mai buna. In special, acizii grasi omega imbunatatesc capacitatea de invatare si memorare. Consumati mai mult peste oceanic (ton, cod, sardine). Este recomandat sa mananci de 2-3 ori pe saptamana si memoria ta va fi una de nota 10.
Gingko Biloba - o planta cu rezultate remarcabile in privinta memorarii. Da rezultate insa doar daca este folosita cu cateva saptamani inainte.
Apa- consumul de apa este foarte important in procesul de memorare si nu numai. Consuma o cantitate suficienta de apa si vei vedea cum rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Spanacul- incetineste problemele sistemului nervos si are si un efect antioxidant.
Salata de varza si sfecla rosie - excelente pentru o concentrare intensa.
Ceapa- daca reusesti sa mananci zilnic o salata de ceapa este excelent. Ceapa ajuta la oxigenarea creierului.
Vinul rosu- se pare ca putin vin nu strica niciodata. Vinul ajuta si de aceasta data imbunatatind memoria.
Chimenul- ceaiul de chimen este minunat daca ai nevoie de mai multa creativitate.
Citricele- kiwi, portocalele, lamaile, grepfruturile sunt tocmai bune intr-o perioada in care memoria are nevoie de un impuls din partea ta.
Ouale- consuma in special galbenus de ou.
Alunele si nucile- consuma timp de cateva zile alune/nuci,contin substante importante care influenteaza procesul de memorare.
Salvia- indeparteaza oboseala si mareste capacitatea de concentrare.
Ciocolata- tine cont de continutul de cacao din ciocolata. Acesta trebuie sa fie ridicat (cel putin 50-60%).
Sunt mult mai multe alimente care influenteaza in mod pozitiv memoria. Ce alimente bune pentru memorie ai folosit?
Un articol de Livia Dulceata