Mierea reprezinta un aliment dar si un medicament cu proprietati miraculoase recunoscute inca din antichitate.
Apicultura este practicata inca din secolul al XVII-lea. Initial, mierea era un aliment rar si se utiliza doar in diferite ritualuri religioase.
Aristotel a scris 6 volume doar despre albine si produsele acestora.
Mierea contine vitaminele B1, B2, B6, enzime, acizi organici, in total 435 de substante care ii ofera mierei aceasta caracteristica miraculoasa.
In general, mierea, cand este proaspata, este transparenta. Dupa un timp devine tulbure si chiar se cristalizeaza. Culoarea depinde de originea ei, la fel si aroma mierii.
Tipuri de miere si efecte:
-mierea de castan - ajuta la cresterea tensiunii
-mierea de floarea soarelui - ajuta in cazul bronsitelor si al bolilor de stomac
-mierea de brad - da rezultate in cazul bolilor respiratorii
-mierea de levantica- alina durerile din gat
Este foarte usor de digerat si are o valoare nutritiva ridicata. Valoarea sa energetica este de aproximativ 360 kcal/100 g.
Produse apicole
Proprietati medicale
Mierea contrafacuta
Se scot si se incearca sa se aprinda. In cazul in care se aprind inseamna ca mierea este buna.
Datoria proprietatiilor sale medicale deosebite, mierea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia propriei familii.