Ciupercile poarta si numele de carne vegetala. Sunt recunosute pentru continutul lor de: proteine, glucoza, grasimi, minerale (potasiu, calciu, fier) si vitamine ( A, B, C).
Au insa si un dezavantaj dat de faptul ca sunt mai greu de digerat.

Ciupercile se consuma in stare proaspata sau conservate. Evitati pregatirea acestora in vase din fier sau cupru.

Daca preferati sa le consumati de la conserva trebuie sa va informati bine privind calitatea acestora inainte de a le consuma. Cele mai frecvente nereguli intalnite in cazul acestor ciuperci sunt urmatoarele:
  - sunt de dimensiuni diferite si unele sunt si stricate
  - pe conserva nu se precizeaza perioada de valabilitate
  - peste 80% dintre acestea nu ofera informatii necesare care sa permita alegerea unui produs potrivit


Ingrediente 

    400 g ciuperci  2 linguri de ulei  3 cepe mici ½ ceasca mai mare de smantana sare piper patrunjel 

Mod de preparare

Ciupercile se spala de mai multe ori si se fierb timp de 10 minute in apa clocotita cu sare. Se scot din apa si se taie bucati. 

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se calesc putin cepele. Se adauga ciupercile si cate putin din apa in care au fiert in prealabil. 

Dupa ce au fiert si au scazut se pune smantana, sare si piper dupa gust si patrunjel.
Aceste ciuperci pot fi servite cu mamaliga calda.

Pofta buna!