Deseori consumam oua. Ce stim despre ele? Ca sunt sanatoase dar ot fi si daunatoare daca sunt consumate in exces.

Deseori consumam oua. Ce stim despre ele? Ca sunt sanatoase dar pot fi si daunatoare daca sunt consumate in exces.
Oul contine multe minerale, calciu, fier si potasiu.
Galbenusul de ou este bogat in proteine dar si mai mult in grasimi. Acestea sunt constituite din acizi grasii nesaturati, colesterol si grasimi saturate. Vitaminele regasite in cantitati mai mari sunt vitamina A, B1 si B2.
Daca ouale sunt prajite cu grasimi digestia va fi mult mai lunga si pot dauna functiilor hepatice.
Oul reprezinta un aliment indicat tuturor atat timp cat stim sa-l preparam corect si nu abuzam (o persoana adulta ar trebui sa nu consume mai mult de 4 oua saptamanal).


Ingrediente
  • 6 oua
  • 350 g spanac
  • 100 g faina
  • 3 catei usturoi
  • 3 lingurite seminte susan
  • 450 ml ulei
  • sare

Mod de preparare


Ouale se fierb in apa cu sare timp de 7-8 minute. Dupa fierbere se pun putin intr-un vas cu apa rece apoi se curata si se taie in cate doua bucati egale. Galbenusurile sunt indepartate si puse pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pune aproximativ o lingura de apa, putina sare si se fierbe spanacul. Dupa fierbere se indeparteaza prin stoarcere excesul de apa si se toaca marunt.
Spanacul se amesteca bine cu galbenusurile, susanul, usturoiul si cu sare si piper. Cu aceasta compozitie trebuie sa fie umplute jumatatile de oua.

Intr-un vas se pun aproximativ 2 linguri de ulei, faina, sare, 200 ml de apa si se amesteca usor pana se formeaza un aluat moale.


Se pune ulei intr-o tigaie adanca si se incinge.

Se pun in tigaie jumatatile de oua dupa ce in prealabil au fost inmuiate in aluat si se prajesc timp de 2-3 minute.

Cand le puneti in ulei prima data ar fi bine sa le pozitionati cu umplutura in jos. Iar in momentul in care le intoarceti trebuie sa o faceti cu grija pentru a evita sfaramarea acestora.

Se servesc reci sau calde, dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri