Coleslaw este cea mai celebra salata din lume putand fi intalnita in majoritatea restaurantelor si fast-food-urilor de pretutindeni.
Coleslaw este cea mai celebra salata din lume putand fi intalnita in majoritatea restaurantelor si fast-food-urilor de pretutindeni.
Aceasta reteta extrem de usor de preparat a fost, probabil, una dintre mancarurile preferate ale romanilor. Mai tarziu a dobandit popularitate pe toate continentele.
Durata de preparare: aproximativ 15 min
Ingrediente:
- 1 bucata de varza alba, tocata fasii
- 1 morcov ras
- 1 ceapa taiata fasii subtiri
- 1 piept de pui taiat cubulete (sau felii subtiri)
- 250 g branza telemea
Legumele si puiul se amesteca intr-un bol in timp ce intr-un alt vas se prepara sosul din:
- 1 lingurita otet
- 2 lingurite suc de lamiae
- 4 linguri maioneza
- 2 lingurite mustar (dulce sau picant, dupa gust)
- 1 lingura ulei de masline
- piper (dupa gust)
Sosul se toarna peste salata de legume si pui. Se lasa o jumatate de ora pentru a se intrepatrunde alimentele si se serveste ornat cu branza si piper, dupa gust.
Pofta buna!