Feniculul are o lungă istorie de utilizare ca plantă medicinală. Grecii antici îl foloseau pentru a trata flatulența și colicile la sugari. Romanii îl foloseau ca ajutor digestiv și tonic pulmonar. Alții îl foloseau ca diuretic și pentru a crește producția de lapte la mamele care alăptează. În medicină tradițională chineză, feniculul este folosit pentru a trata indigestia, sughițul și diareea. Vă invităm să descoperiți beneficiile dovedite în zilele noastre pe care feniculul le prezintă pentru sănătate.

Feniculul este o sursă bună de fibre, potasiu și magneziu. De asemenea, conține mai mulți fitonutrienți importanți, inclusiv anetol, care este responsabil pentru aroma sa unică.

Feniculul este o plantă originară din Marea Mediterană si are o istorie lungă de utilizare în bucătărie, dar și medicină.

Are o aromă dulce, asemănătoare anasonului și este folosit în multe feluri de mâncare, atât dulci, cât și sărate. Este un ingredient cheie în pudra chinezească cu „5 condimente”. De asemenea, este folosit pentru a aroma bauturi precum aquavit, gin și unele lichioruri.

Feniculul este bogat în vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, acid folic, potasiu și mangan. De asemenea, conține fitonutrienți, cum ar fi quercetina, kaempferol și anetol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Beneficiile pentru sănătate ale feniculului includ ameliorarea anemiei, indigestiei, flatulenței, colicilor, diareei, tulburărilor respiratorii și crampele menstruale. De asemenea, stimulează producția de lapte la mamele care alăptează, menține pielea sănătoasă și ajută la pierderea în greutate.

Beneficiile feniculului pentru sănătate

Beneficiile feniculului în anemie

Feniculul este o sursă bună de fier, care este esențial pentru formarea hemoglobinei în sânge. Hemoglobina este responsabilă pentru transportul oxigenului către celule. Deficitul de fier poate duce la anemie, care se caracterizează prin oboseală, piele palidă și dificultăți de respirație.

Beneficiile feniculului în indigestie

Feniculul are proprietăți carminative, care ajută la ameliorarea indigestiei și a flatulenței. De asemenea, stimulează secreția de sucuri digestive și ajută la digestia alimentelor.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Beneficiile feniculului în colici

Feniculul este un remediu tradițional pentru colici la sugari. Ajută la ameliorarea gazelor și a balonării, reducând durerile și disconfortul.

Beneficiile feniculului în diaree

Feniculul are proprietăți astringente, care ajută la ameliorarea diareei, stimuland reabsorbtia apei si calmand crampele intetsinale.

Beneficiile feniculului în tulburările respiratorii

Feniculul este un expectorant excelent, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea mucusului din tractul respirator, ameliorând tusea. De asemenea, este util în tratamentul bronșitei și a altor tulburări respiratorii.

Beneficiile feniculului în reducerea crampelor menstruale

Feniculul este un relaxant al musculaturii netede, de care dispune și uterul și poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Beneficiile feniculului în stimularea lactației

Feniculul este un galactagog, ceea ce înseamnă că ajută la promovarea producției de lapte la mamele care alăptează.

Beneficiile feniculului în sănătatea pielii

eniculul este bogat în antioxidanți, care ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de radicalii liberi. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea afecțiunilor pielii precum eczema și psoriazisul.

Beneficiile feniculului în scăderea în greutate

Feniculul este un aliment cu conținut scăzut de calorii și are proprietăți diuretice, ceea ce îl face un prieten util pentru o dietă de slăbire. De asemenea, ajută la reducerea retenției de apă, eliminând edemele.

Feniculul este o legumă versatilă care poate fi folosită într-o varietate de rețete. Iată câteva rețete delicioase de fenicul care îți vor apeti papilele gustative!

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill
Foto: Tolikoff Photography/ shutterstock.com

Rețete cu fenicul

Supă de fenicul și cartofi

Această supă este consistentă și sățioasă, iar feniculul adaugă o aromă minunată de anason.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 ceapă
  • ¼ țelină
  • 2 morcovi;
  • ¼ sfeclă roșie;
  • 2 roșii;
  • 1 ardei;
  • Câteva fire de pătrunjel;
  • 1 cană lapte
  • Sare si piper după gust

Mod de preparare:

1. Curățați și tocați cartofii. Tocați feniculul și ceapa.

2. Într-o oală mare, puneți cartofii, feniculul, ceapa și celelalte legume, apoi lăsați la fiert.

3. Reduceți focul și fierbeți timp de 15 minute, sau până când legumele sunt fragede.

4. Adăugați laptele, sarea și piperul după gust.

Se serveste fierbinte.

Salată de fenicul și portocale

Această salată este ușoară și răcoritoare, iar feniculul și portocala se completează perfect.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul
  • 1 portocală
  • Salată asortată
  • ½ morcov ras;
  • ¼ ceapă roșie;
  • 1 roșie;
  • 1 lingura semințe de care doriți;
  • ½ ardei capia;
  • ½ avocado;
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet de vin alb sau o lingură zeamă de lămâie;
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

1. Tăiați feniculul foarte subțire, tocați restul legumelor. Curățați și tăiați portocala în bucăți mici.

2. Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele.

Serviți la temperatura camerei sau rece.

Foto: Ghischeforever/ shutterstock.com

Fenicul la tigaie

Prăjirea feniculului își scoate în evidență dulceața naturală și este o garnitură grozavă.

Ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul
  • 1 lingura ulei de masline
  • Alte legume după gust, pentru gratinare: ciuperci, ardei, roșii cherry, ceapă;
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Tăiați ingredientele după pofta inimii și aruncați-le antr-o tigaie antiaderentă, unsa cu ulei după gust. Adăugați sare și piper si rumeniți legumele.

Garnitura o puteți asorta cu orez, preparate din carne, branzeturi ori fructe de mare.

Sursa foto articol: KarepaStock/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri