Inainte de marile sarbatori Biserica sfatuieste credinciosii sa tina post. Foarte multi dintre oameni urmeaza acest post, asa cum se intanpla si in cazul sarbatorilor pascale.

Insa mancarea traditionala romaneasca de Paste este mult mai complexa decat ar trebui, continand tochituri de carne (drob, sarmale), preparate grase din carne de miel, dulciuri bogate in carbohidrati etc. Dupa terminarea postului introducerea brusca a acestor preparate complexe in alimentatie nu are repercursiuni favorabile asupra sanatatii. Acumularea brusca de toxine si aportul mare de grasimi complexe si proteine suprasolicita brusc intregul organism, ficatul, toate procedeele metabolice, digestia, activeaza procesele alergene putand avea loc eruptii urticariene, cresterea brusca a tensiunii, indigestii etc. Asocierea cu alcoolul prezinta si mai mari riscuri pentru sanatate.

Ce mancam de Paste?

Atunci cand vin sarbatorile pascale si stiti ca postul s-a terminat aveti tendinta de a incerca toate mancarurile. De aceea se recomanda sa evitati excesele alimentare si sa gustati din tot ceea ce va face pofta, insa fara a manca pe saturate. De asemenea puteti prepara drobul spre exemplu din organe de miel si cateva oua fara a folosi foarte multe grasimi, utilizand mai multe legaturi de zarzavaturi (patrunjel, marar), sarmalele pot contine mai putina carne, mai mult orez si este bine sa fie facute din frunze de varza acra (murata), preparatele din carne de miel sa fie obtinute la cuptor sau prin retete de ciorbe, dulciurile sa fie reprezentate in special de salatele de fructe, mai putini cozonaci si placinte, pasca fara faina (un blat subtire doar pentru mentinerea continutului) si garnituri din vegetale sau salate de cruditati. Se recomanda maxim un pahar de bauturi alcoolice la masa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Alimentatia interzisa in sarcina si listerioza

3 obiceiuri importante pentru a slabi

Dieta disociata dupa culori


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri