Proprietatile leurdei o recomanda drept un excelent purificator general al organismului si un tonifiant remarcabil al sistemului imunitar. Substantele active continute de leurda ajuta la dilatarea vaselor de sange si la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, leurda are un efect remarcabil asupra sistemului nervos, ajutand la vindecarea starilor depresive si la eliminarea starilor de neliniste si nervozitate.

Leurda contine adenozina, o substanta sedativa naturala ce reduce activitatea creierului, inlesnind trecerea organismului in starea de somn. Persoanelor suferind de dureri de cap localizate la nivelul cefei sau de eczeme si alte boli de piele ce se manifesta prin mancarimi si eruptii, le este recomandata o cura interna cu leurda si extern, comprese cu frunze zdrobite de leurda. Tot extern, leurda este recomandata si in intretinerea tenurilor cu tendinta spre ingrasare sau in vindecarea anumitor boli de piele.

Consumata la rand pentru cateva zile, leurda ajuta si la distrugerea viermilor intestinali si previne starile de disconfort ale stomacului. Folosita destul de rar in ciuda proprietatile curative remarcabile ale planetei, anumite studii efectuate recent de catre oamenii de stiinta au confirmat ca leurda este una din plantele a carei consum ne ajuta sa ne mentinem tineretea pentru o perioada cat mai indelungata de timp, anihiland radicalii liberi din sange. Cura cu tinctura de leurda, 4 lingurite pe zi, diluate cu apa, are un efect benefic in acest sens. Leurda nu este insa recomandata mamicilor in perioada de alaptare sau persoanelor care sufera de anumite afectiuni ale stomacului caci poate avea un efect similar usturoiului, producand disconfort sau dureri la nivelul stomacului.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Leurda, planta purifianta a primaverii.