Pentru o sanatate de fier sunt doua sfaturi pe care nutritionistii le ofera cu precadere: o alimentatie echilibrata si miscare zilnica, cel putin 30 de minute. Daca miscarea fizica este mai tot timpul o activitate pe care o adaugam pe “to do list” fara prea multe sanse de a o bifa la sfarsitul unei luni, alimentatia merita mai multa atentie.


Dar cat de atenti putem fi la ceea ce mancam atunci cand stam la birou, peste 8 ore pe zi, in conditii de stres?

Alimentatie si stresul

Nutritionistii recomanda consumul a trei mese principale pe zi si a doua gustari sanatoase. Dar atunci cand ne gandim la ce vom manca ziua urmatoare nu luam in considerare sfatul nutritionistilor, ci programul incarcat de la birou, termenele limita si alte elemente care se dovedesc a fi foarte stresante pentru organismul nostru.

Stresul este un factor tot mai prezent in viata de zi cu zi ºi mai mult decat atat, statisticile arata ca una din cinci persoane sufera de afectiuni cauzate de acest factor. In timp stresul asociat cu o alimentatie nefavorabila si cu alti factori favorizeaza aparitia ulcerului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale, acumularea kilogramelor nedorite si nu numai.

De cele mai multe ori, in punctul maxim al nivelului de stres, se poate manifesta tendinta de a manca mai mult si intotdeauna, in astfel de situatii, recurgem la pachetul de biscuiti de pe birou sau la covrigeii sarati cumparati in graba de dimineata.

Pachetul de acasa, o solutie ideala