Inca din cele mai vechi timpuri zaharul a fost numit "otrava alba". Intr-adevar cercetarile stiintifice au demonstrat de-a lungul vremii ca aceasta substanta de semisinteza ne distruge organismul , lovind in mai multe puncte de-o data. Zaharul, este un aliment foarte concentrat rezultat din sfecla de zahar sau trestia de zahar. Sfecla de zahar contine mai mult de 50 de nutrienti, insa zaharul alb isi pierde din substantele nutritive odata cu procesul de rafinare, atat de nociv organismului uman.
In America insa, foarte multe organizatii si experti in sanatate au cerut ca procentajul zaharului in diferite alimente sa fie trecut pe etichete, la fel ca si consumul minim acceptat zilnic. Aici boli ca obezitatea sau diabetul au scapat de sub control tocmai din cauza inlocuirii produselor mai sanatoase cu alimente bogate in zahar. Marion Nestle, sefa Departamentului de Studii de Nutritie din cadrul Universitatii New York a declarat faptul ca e timpul ca toate informatiile despre zahar sa fie trecute pe eticheta, deoarece este aproape sigur ca acesta contribuie la declansarea unor boli ca osteoporoza, cancerul sau bolile de inima.

Si in Romania zaharul a devenit aproape un produs indispensabi, desi nu ne confruntam cu aceleasi probleme ca in Statele Unite ale Americii. Multi sunt cei care afirma ca zaharul poate fi inlocuit total din alimentatie, consumand in schimb miere de albine, cereale, sirop de artar, sau xilitol pe care il gasim in prune. Chiar daca solutii teoretice exista , va fi foarte greu sa eliminam acest aliment din consumul zilnic. Sta insa in puterea noastra de a diminua efectele lui nocive asupra organismului nostru si de cauta solutii pentru a-l elimina treptat.

Un articol de Marina Rasnoveanu

sursa: www.garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo:
8 exercitii pentru brate frumoase si ferme

Relatia cu un barbat inselat

Picioare perfecte sau gambe conturate cu implant de silicon
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri