Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga
Incearca sa pregatesti prajitura Figaro.
Ingrediente
- 6 ouã
- 500 g zahãr
- 300 g fãinã
- 200 g margarinã
- gem
- nuci sau ciocolatã rasã
- arome
Mod de preparare
Se freacã 250 g zahãr cu margarina.Se adaugã 2 ouã întregi ºi 4 gãlbenuºuri ºi se omogenizeazã compoziþia.Se încorporeazã fãina ºi aromele ºi se dã la cuptor,180 grade, timp de 35 minute.
Se bate albuºul cu un praf de sare ºi 250 g zahãr.
Dupã ce s-a copt blatul se întinde în strat subþire de gem ºi se adaugã albuºul.Se lasã în cuptorul stins cam 20 minute.
Deasupra se presarã nucã sau ciocolatã rasã.
Pofta buna!
Autoare: Madalina Taralunga
sursa: http://albinuzza.ev.ro/