Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga

Nu am mai mâncat de ani buni prãjiturica Televizor ºi m-am hotãrât sã o prepar.

Blat alb:

- 4 ouã
- 4 linguri de apã
- 8 linguri zahãr
- 8 linguri fãinã
- o linguriþã praf de copt stins cu zeamã de lãmâie sau oþet

Se separã albuºul de gãlbenuº.Se bate albuºul spumã cu un praf de sare.Se adaugã zahãrul ºi se mai bate pânã se topeºte zahãrul.Se adaugã gãlbenuºurile pe rând ºi se omogenizeazã.
Se adaugã fãina,praful de copt ºi apa ºi se omogenizeazã uºor cu lingura de lemn.
Se pune în tavã,ideal ar fi sã folosim hârtie de copt.Se dã la cuptorul preîncãlzit ºi se lasã aprox. 25 de minute la 180 grade.

Foile maro(2):

- 125 g margarinã
- 5 linguri zahãr
- 1 ou
- 1 lingurã cacao
- 12 linguri fãina(dacã se lipeºte de mâini ºi nu se poate întinde mai adãugaþi fãinã puþin câte puþin)
- 1/2 linguriþã praf de copt stins cu zeamã de lãmâie sau oþet

Se amestecã toate ingredientele ºi se împarte coca în 2 care se întind ºi se coc pe dosul tãvii.

Cremã

- 1 l lapte
- 175 g amidon
- 300 g zahãr
- 2 ouã
- zeamã de portocalã
- 200 g margarinã

Se pune laptele pe foc( se opresc 100 ml din el care se amestecã cu zahãrul,amidonul ºi ouãle bãtute).Se adaugã ºi zeama de portocalã.Când laptele începe sã fiarbã se adaugã amestecul.Se amestecã energic în cratiþã pentru a nu se prinde,pânã se îngroaºe.Se ia de pe foc,se lasã 10 minute ºi se adaugã margarina ºi se amestecã încet pânã se omogenizeazã.

Asamblarea:

Se pune o foaie maro,jumãtate de cremã peste,blatul alb,se însiropeazã blatul alb cu zeama unei portocale,se adaugã restul de cremã apoi foaia maro.Se topeºte ciocolata cu o linguriþã de ulei(pentru luciu) ºi se pune deasupra.

Se dã la rece iar a doua zi o sa fiþi tare mulþumiþi de aceastã prãjituricã.

Poftã bunã !



Autoare: Madalina Taralunga

sursa: http://albinuzza.ev.ro/

Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.

Spune-ne parerea ta!