Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga

TIramisu

Sirop(cafea):

-6 linguriþe cafea naturalã sau ness
-6 ceºcuþe de apã
-6 linguri zahãr
Compoziþie
-400 g piºcoturi(2 pungi)
-4 ouã
-500g smântânã(sau iaurt mai gras care sã nu curgã)
-2 plicuri friºcã(lapte dacã este friºcã praf)
-7 linguri zahãr
-1 plic gelatinã
-cacao pt ornat(2 linguri)
-formã pentru tiramisu(tavã de copt)

Se preparã siropul(cafeaua) într-o cratiþã ºi se lasã la rãcit.

Se separã albuºul de gãlbenuº.Albuºurile se bat spumã(se poate adãuga un praf de sare-se bat mai repede).Se preparã friºca ºi se amestecã cu albuºul.

Gãlbenuºurile se freacã cu zahãrul pânã devine ca o cremã.Se adaugã gelatina topitã. Apoi se încorporeazã smântâna.

Cele douã compoziþii se amestecã.Se iau piºcoturile ºi se trec rapid prin cafeaua rãcitã ºi se aºeazã în tavã într-un strat.se adaugã o jumãtate din compoziþie.Apoi încã un strat de piºcoturi ºi cantitatea rãmasã din compoziþie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao ºi se pot adãuga fructe(cãpºuni,kiwi,zmeurã,etc.) ºi friºcã pentru diferite ornamente.Se lasã la frigider cel puþin 4 ore!

Poftã bunã!









Autoare: Madalina Taralunga

sursa: http://albinuzza.ev.ro/

Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.

Spune-ne parerea ta!