In blogul din bucatarie iti prezentam azi o reteta de tiramisu.
Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga

TIramisu

Sirop(cafea):

-6 lingurie cafea natural sau ness
-6 cecue de ap
-6 linguri zahr
Compoziie
-400 g picoturi(2 pungi)
-4 ou
-500g smântân(sau iaurt mai gras care s nu curg)
-2 plicuri fric(lapte dac este fric praf)
-7 linguri zahr
-1 plic gelatin
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form pentru tiramisu(tav de copt)

Se prepar siropul(cafeaua) într-o crati i se las la rcit.

Se separ albuul de glbenu.Albuurile se bat spum(se poate aduga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar frica i se amestec cu albuul.

Glbenuurile se freac cu zahrul pân devine ca o crem.Se adaug gelatina topit. Apoi se încorporeaz smântâna.

Cele dou compoziii se amestec.Se iau picoturile i se trec rapid prin cafeaua rcit i se aeaz în tav într-un strat.se adaug o jumtate din compoziie.Apoi înc un strat de picoturi i cantitatea rmas din compoziie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao i se pot aduga fructe(cpuni,kiwi,zmeur,etc.) i fric pentru diferite ornamente.Se las la frigider cel puin 4 ore!

Poft bun!
















Autoare: Madalina Taralunga

sursa: https://albinuzza.ev.ro/

Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.

Spune-ne parerea ta!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri