Sporul casei, voalul miresei, busuioc, menta, chimen, rozmarin sunt doar cateva plante care aduc mireasma si lumina in bucatariile noastre! Chiar daca le amplasam pe pervazul ferestrei sau pe polite speciale, plantele redau viata acestui spatiu strict functional
Sporul casei, voalul miresei, busuioc, menta, chimen, rozmarin sunt doar cateva plante care aduc mireasma si lumina in bucatariile noastre! Chiar daca le amplasam pe pervazul ferestrei sau pe polite speciale, plantele redau viata acestui spatiu strict functional. Si nu numai acest lucru, ele pot distrage atentia de la anumite aspecte mai putin placute din bucatarie. In plus, pentru ca vorbim de o incapere in care este multa umezeala, bucataria este ideala pentru amplasarea plantelor iubitoare de apa!

- Sporul casei este o planta des intalnita in locuintele noastre. Gratioasa si usor de ingrijit, floarea trebuie amplasata in apropierea unei surse de lumina, nu expusa direct. Pentru a se dezvolta sanatos, pamantul din ghiveci trebuie mentinut in permanenta umed.

- Voalul miresei, planta de climat tropical, se adapteaza cu usurinta oricarei schimbari de temperatura si lumina. Ingrijirea nu este speciala, doar in sezonul cald trebuie sa pulverizam pe frunze apa din abundenta.

- Iubitor de umezeala si caldura, busuiocul este o planta renumita pentru efectele benefice pe care le are asupra anumitor afectiuni. Usor de plantat si de ingrijit, aceasta ofera si un miros aromat intregii incaperi. In plus, il puteti folosi la multe retete culinare.

- Cu "puteri" de vindecare, menta se gaseste in zonele de deal si de munte. Aceasta poate fi plantata si crescuta si in ghiveci deoarece se dezvolta foarte repede. Folosita pentru ceaiuri dar si pentru salate si sosuri, planta necesita doar mentinerea pamantului din ghiveci umed.

- Cu miros si gust asemanatoare ananasului, chimenul se dezvolta intr-o atmosfera calda si umeda. Poate fi plantat in ghiveci si pozitionat apoi in orice incapere din casa. Cel mai potrivit loc este in bucatarie deoarece te poate inspira atunci cand gatesti. Poate fi folosit cu mare succes la fripturi si salate.

- Folosita in mod special in scop medical, rozmarinul este o planta gingasa ce prefera pentru dezvoltare incaperile umede, racoroase si luminoase. Se cultiva usor si este folosita atat in prepararea diverselor ceaiuri cat si drept condiment pentru fripturi.

sursa: www.condo.ro

Va recomandam si alte articole de pe CONDO:


Vesel in bucatarie

Bucatarie la superlativ

O bucatarie fericita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri