Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai apreciate bucatarii din lume. Doar gustand iti poti da
Francezii sufera de mult mai putine boli cardiovasculare datorita alimentatiei diferite. Ei consuma foarte multe legume si fructe, rareori le prefera preparate termic.

Este primordial pentru acestia ca orice preparat daca este bun sa fie automat si sanatos. Sa existe o armonie perfecta intre aceste doua elemente.

Cuisine nouvelle

Bucataria frantuzeasca a lansat in anul 1973 niste reguli care sa defineasca un stil de a gati si care ar trebui sa fie urmate in timpul prepararii retetelor culinare.

1. Nu se fierbe prea mult.

2. Nu se folosesc sosuri brune sau albe.

3. Tot timpul se cerceteaza ceea ce se poate invata nou.
4. Se iau in considerare produsele dietetice.

5. Se pune un accent deosebit pe meniurile usoare.

6. Se evita fermentarea si marinatele pentru preparatele culinare.

7. Se folosesc doar produse de calitate si cel mai important: sa fie proaspete.

8. Sa nu se puna un accent exagerat pe modernism.

9. Nu se minte cand se prezinta preparatul.

10.INVENTIVITATEA este foarte importanta.


Cuisine du terroir
Acest stil este de fapt fiecare specialitate in parte, pe regiuni. Fiecare zona are un stil anume de a transforma gatitul intr-o adevarata arta.

Nu are important cat dureaza pregatirea mancarurilor, in Franta timpul este pur si simplu ignorat si intreaga atentie este oferita preparatului in sine.


Cuisine bourgeoise

Cuisine bourgeoise sau altfel spus bucataria burgheza. Acesta curpinde un stil culinar adaptat dupa gusturile persoanelor burgheze. In acest stil se
Francezii sunt incantati de fiecare preparat pe care il gusta si aceasta incantare se poate vedea dupa modul in care savureaza fiecare bucata in parte.

O alta parte la fel de importanta a bucatariei frantuzesti este ocupata de branzeturi. Pentru a afla mai mutle despre branzeturi citeste articolul urmator: Branzeturile frantuzesti

Pentru francezi a gati este echivalent cu a face arta!

Un articol de Livia