De Craciun, masa trebuie sa arate impecabil. Ca si restul casei, si ea va fi decorata in straie de sarbatoare, aceasta avand ca scop sa surprinda placut atat membrii familiei cat si musafirii. Pentru ca cina din Ajun sa se transforme intr-un adevarat spectacol, principala conditie este sa iesim din tiparul obisnuit al clasicelor farfurii albe, din portelan si sa apelam la decoruri vesele, simbolice.

De Craciun, masa trebuie sa arate impecabil. Ca si restul casei, si ea va fi decorata in straie de sarbatoare, aceasta avand ca scop sa surprinda placut atat membrii familiei cat si musafirii. Pentru ca cina din Ajun sa se transforme intr-un adevarat spectacol, principala conditie este sa iesim din tiparul obisnuit al clasicelor farfurii albe, din portelan si sa apelam la decoruri vesele, simbolice.

Dar cum sa alegem si sa potrivim vesela cu celelalte obiecte si decoratiuni, astfel incat rezultatul sa fie un aranjament de masa deosebit? Ei bine, vom afla in continuare, prin intermediul catorva propuneri de aranjamente.

Clasic sau modern?

Daca vrem sa realizam un decor de masa clasic, simplu si elegant, putem apela cu incredere la serviciul din portelan mostenire de familie. Pe langa faptul ca nu se va demoda prea curand, datorita lucraturii fine, desenelor elaborate si accentelor aurii si argintii, el va fi "piesa de rezistenta" a aranjamentului de masa. In completarea lui, vom folosi tacamuri din argint, pahare din cristal cu picior, sfesnice cu lumanari, servete albe si aranjamente florale elegante (realizate din trandafiri, crini etc.).

Foarte multi dintre noi, care avem locuinta amenajata modern, vom prefera sa ne decoram masa in acelasi stil.

Avand in vedere ca minimalismul este in continuare la moda (cel putin la noi), putem alege un aranjament simplu, dar de efect, compus din: farfurii si platouri patrate, de culoare alba, tacamuri din inox, cu forme patratoase si sfetnice joase. Pentru ca decorul sa nu se transforme intr-unul monoton, vom adauga accente de rosu (foarte adecvat in perioada Craciunului) prin intermediul fetei de masa si al lumanarilor. Iar pentru o nota de varietate, vom aseza ici-colo crengute de brad.

Spectaculos

In cazul in care vrem ca masa de Craciun sa fie mai putin formala, cel mai indicat este sa optam pentru un aranjament vesel. Efectul va fi un adevarat spectacol de culoare. De exemplu, farfuriile pot fi verzi iar fata de masa rosie. Alte combinatii cromatice pe care le putem lua in considerare sunt: alb-auriu, pentru un plus de caldura, sau rosu-violet, pentru a sugera un decor opulent, extravagant.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum pregatim masa de Craciun?.