Stiai ca nu te poti lupta cu poftele? Oricat ti-ai dori se pare ca nu reusesti sa te opresti sa poftesti. Studiile arata ca lupta este inutila si cu cat o sa-ti doresti mai mult cu atat o sa obtii rezultatul opus.

Stiai ca nu te poti lupta cu poftele? Oricat ti-ai dori se pare ca nu reusesti sa te opresti sa poftesti. Studiile arata ca lupta este inutila si cu cat o sa-ti doresti mai mult cu atat o sa obtii rezultatul opus.

S-a facut un studiu pe 134 de studenti, un studiu care a analizat dependenta de ciocolata. Acestia au fost impartiti in doua grupuri. Unii trebuiau sa se gandeasca la ciocolata si ceilalti trebuiau sa faca tot posibilul sa-si scoata din minte orice ar fi legat de ciocolata.



Pentru femei...cele care au incercat sa nu se mai gandeasca la ciocolata au consumat 8 bucati si cele care au vorbit liber despre pofta de ciocolata au consumat 5 bucati. Din punctul de vedere al barbatilor rezultatul a fost unul diferit, cei care au vorbit despre ciocolata au consumat o cantitate si mai mare.
Oricat incerci sa-ti opresti anumite ganduri in cele din urma ajungi sa te gandesti doar la ele.

Se pare ca acest sentiment nu este valabil doar pentru mancare ci pentru orice lucru in general, dorinta de a uita si de a evita ceva anume te face sa te concentrezi si mai mult asupra acelui lucru. Astfel devii mult mai dependent decat erai initial. Ajuta foarte mult sa vorbesti, sa te descarci si sa-ti intelegi problema. Doar in acest mod poti gasi si o rezolvare.

Daca doresti sa renunti la consumarea unor alimente nu este o solutie sa le eviti sau sa nu te mai gandesti la ele.

De foarte multe ori pofta te face sa te ingrasi si nu foamea.
“De azi nu voi mai consuma dulciuri”. Imediat dupa aceasta afirmatie te vei gandi doar la dulciuri.

Exista o solutie!

Cercetatorii britanici au descoperit in creier circuitele care au rolul de a controla cantitatea de mancare consumata. Hormonul care are “grija” de pofta de mancare actioneaza nu doar asupra unei nevoi de a manca ci si asupra centrilor placerii si ai recompensei.
Solutia este testarea, pentru moment, a unui spray nazal care contine un hormon (peptida YY) care ar putea regla apetitul.
Asteptam rezultatul final care speram sa fie un succes si sa ajunga si la noi in tara.
O astfel de descoperire poate combate cu succes obezitatea, o problema din ce in ce mai frecventa in zilele noastre.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri