Fiecare tara si coltisor din lumea asta are o bucatarie traditionala cu un stil unic de a pregati mancarea. Nu-i asa ca ar fi extraordinar daca s-ar contopi si ati putea intra intr-un restaurant in care sa gasiti feluri de mancare provenite din traditii diferite si in acelasi timp sa fie si combinate?
"Fusion cusine" ofera aceasta posibilitate doritorilor care vor sa incerce preparate diferite. Acest concept a prins contur inca din anul 1970 si are la baza ideea combinarii mai multor tipuri de preparate din diferite parti ale lumii.

Cum apare succesul intr-un astfel de reastaurant?

Raspunsul este usor de prevazut. Persoanele care servesc masa la restaurant  sunt de origini diferite. Faptul ca pot manca
De asemenea, sunt foarte multi care vor sa incerce mancaruri diferite decat ceea ce consuma de obicei. Chiar daca viziteaza Franta pot gusta preparate specifice italienilor sau japonezilor. Calatoresc intr-un loc si cultura lor culinara devine mult mai bogata in urma vacantei.

Wolfgang Puck este cel care a pornit la drum cu aceasta idee deschizand un restaurant numit Chinois.

Totusi cel mai renumit restaurant de acest gen ramane si cel mai bun restaurant din lume, El Bulli, din Spania.
Acest restaurant este situat in nordul Barcelonei si este deschis doar jumatate de an (din luna aprilie pana in septembrie). 
O jumatate de an, bucatarul sef calatoreste prin lume in cautare de noi retete care sa-i surprinda pe clienti. La revenire, experimenteaza ceea ce va contine meniul din jumatatea de an in care va fi deschis. Pregateste tot felul de combinatii ciudate, cum ar fi pepene verde si omleta cu caviar.


In restaurantul El Bulli arta culinara este o adevarata stiinta, o stiinta secreta a bucatariei care are puterea sa incante pe oricine.

In mod sigur serviciile si mancarea pot sa dovedeasca de ce a fost declarat doi ani la rand cel mai bun restaurant din lume!