Cu o aparenta sofisticata, dar in acelasi timp misterioasa, acesta licoare iti poate trezi toate simturile in momentul experientei gustative, dupa masa, eventual insotita de un trabuc bun. Insa pentru a o putea savura la adevarata valoare, nu ar fi rau sa cunosti cateva lucruri destul de putin cunoscute, despre cea mai fina bautura distilata din lume, asa cum este ea cunoscuta.
Un Cognac adevarat trebuie sa reuseasca sa incante toate simturile. De la cel vizual, prin culoarea intensa pe care o are, la cel olfactiv prin buchetul degajat si pana la cel gustativ, prin imbinarea perfecta a aromelor. De asemenea ritualul de servire este foarte important. Paharul din care se savureaza poate varia ca forma, insa cantitatea standard de servire este de 25 ml. Cognacul se serveste la temperatura camerei, intr-un pahar usor incalzit. Incalzirea nu se realizarea cu flacra, pentru a nu influenta aroma, ci prin calura palmei, pentru ca aroma inconfunadabila sa fie eliberata.


Articol de Andrei Dutulescu

sursa: www.yuppy.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri