Cu o aparenta sofisticata, dar in acelasi timp misterioasa, acesta licoare iti poate trezi toate simturile in momentul experientei gustative, dupa masa, eventual insotita de un trabuc bun. Insa pentru a o putea savura la adevarata valoare, nu ar fi rau sa cunosti cateva lucruri destul de putin cunoscute, despre cea mai fina bautura distilata din lume, asa cum este ea cunoscuta.
Un Cognac adevarat trebuie sa reuseasca sa incante toate simturile. De la cel vizual, prin culoarea intensa pe care o are, la cel olfactiv prin buchetul degajat si pana la cel gustativ, prin imbinarea perfecta a aromelor. De asemenea ritualul de servire este foarte important. Paharul din care se savureaza poate varia ca forma, insa cantitatea standard de servire este de 25 ml. Cognacul se serveste la temperatura camerei, intr-un pahar usor incalzit. Incalzirea nu se realizarea cu flacra, pentru a nu influenta aroma, ci prin calura palmei, pentru ca aroma inconfunadabila sa fie eliberata.
Articol de
Andrei Dutulescu
sursa:
www.yuppy.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie