Mancarea preparata la gratar este intotdeauna apreciata si foarte gustoasa. Nu este chiar atat de usor sa obtineti un rezultat excelent.

Mancarea preparata la gratar este intotdeauna apreciata si foarte gustoasa. Nu este chiar atat de usor sa obtineti un rezultat excelent. Este bine sa tineti cont de niste sfaturi care va vor ajuta sa pregatiti gratarul perfect:

1. Carnea care se prepara pentru gratar nu trebuie sa fie taiata sau crestata. Daca se cresteaza isi pierde din suculenta si se usuca mult mai repede.

2. Alegeti carnea fara grasime sau incercati sa indepartati partile cu grasime.

3. Folositi ulei sau otet pentru a marina carnea inainte de a o pregati pe gratar.

4. Pentru o friptura in sange, carnea se tine doar cateva minute pe fiecare parte.

5. Pozitioneaza carbunii pe marginea gratarului pentru a evita ca grasimea sa cada pe ei. Fumul care se creeaza se pare ca are potential cancerigen.

6. Timpul care trebuie sa treaca din momentul aprinderii gratarului pana la asezarea carnii este de cel putin jumatate de ora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

7. Nu puneti pe gratar carne foarte rece, exclus cea inghetata. Este de preferat sa aiba o temperatura potrivita.

8. Pentru a se fragezi puteti sa tineti carnea, timp de doua ore, inainte de a fi pregatita, intr-un amestec de ulei cu otet.

9. Friptura pregatita pe gratar nu trebuie reincalzita tot in acelasi mod.

10. Pe gratar se pot pregati chiar si legume si fructe, astfel acestea au un gust deosebit si se potrivesc de minune cu preparatele din carne facute pe gratar.

11. Partea arsa a carnii trebuie sa fie indepartata inainte de a o consuma.

12. Daca vreti sa evitati uscarea legumelor, le puteti tine putin in apa rece inainte de a fi pregatite.

13. Daca va grabiti puteti pune la cuptor inainte carnea si doar la sfarsit pentru putin timp pe gratar.

Gratarul electric

Acest tip de gratar este excelent daca doriti sa pregatiti carnea intr-un spatiu mic. Este usor de folosit si de tot ce aveti nevoie este o priza la care sa puteti conecta gratarul.

Gratarul pe baza de carbuni

Este gratarul cel mai des utilizat, fiind si mai ieftin decat cel pe baza de gaze. Singurul dezavantaj este dat de fumul degajat de acesta. Totusi pentru rezultatul final se merita sa suportati putin fumul facut de acesta. Cautati un gratar cu aprinzator, astfel veti scapa de chinul aprinderii cu bricheta sau chibritul.

Gratarul cu gaze

Este tipul de gratar ideal pentru vacante. Usor de folosit si transportat, acesta va pregateste carnea intr-un mod rapid. Este usor de curatat si caldura poate fi reglata cu ajutorul unor butoane.


La cat mai multe gratare delicioase! Care sunt secretele voastre pentru pregatirea unui gratar deosebit?
Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri