17 idei de aperitive festive pentru masa de Crăciun

 

Aperitiv spectaculos de Crăciun: salată cu brânză în formă de conuri, decorată cu migdale întregi

 

Biluțe de brânză pe băț, decorate cu nuci pecan zdrobite, merișoare, verdeață și ierburi aromatice

 

Ruladă festivă cu cremă de brânză și blat cu spanac, decorată cu pătrunjel și caviar 

 

Aperitiv festiv cu foie gras, chutney de merișoare și jeleu 

 

Salată la pahar cu avocado, creveți, frunze de salată verde și ceapă verde 

 

Aperitiv de Crăciun în formă de Moș Crăciun: Roșii cu capac, umplute cu cremă de brânză și cremă de ton

 

Aperitive speciale de Crăciun realizate din aluat de foietaj: Melci copți la cuptor, umpluți cu gem și brânză 

 

Un aperitiv tradițional de Crăciun în unele țări ale lumii - Rulouri de file de hering prinse cu o scobitoare și așezate pe un pat de măr în formă de steluță

 

Aperitiv creativ de Crăciun: Conuri din clătite umplute cu salată de pui și ciuperci 

 

Mini tarte de Crăciun umplute cu pui gătit, decorate cu boabe de struguri tăiate pe jumătate 

 

Aperitiv special: - o coroniță de Crăciun "mâncabilă", realizată din diverse frunze de salată cu sfeclă roșie, mandarine, brânză feta și nuci pecan 

 

Un aperitiv cu siguranță spectaculos, în formă de brad de Crăciun, realizat din aluat de foietaj. Crengile bradului comestibil sunt realizate cu spanac, iar pe post de globuri au fost folosite roșii cherry 

 

Aperitive speciale și creative de Crăciun: felii tăiate de rulade, pline de culoare și savoare. Ruladele au fost umplute cu bastoane de crab, cremă de brânză, ouă, ardei grași dulci roșii și verdeață pentru un aspect colorat și apetisant 

 

Aperitive festive de Crăciun: Tartine speciale în formă de stea cu toast din turtă dulce și foie gras 

 

Un aperitiv de Crăciun simplu, dar aspectuos și pe placul multor pofticioși: brăduți de Crăciun realizați din clătite americane cu spanac, ricotta și căpșuni proaspete

 

File de hering în formă de stea cu sos de smântână și mere tăiate bucăți mici, castraveciori murați, ceapă roșie și condimente. Pentru o bogăție de culori, heringul a fost decorat cu merișoare și frunze proaspete de pătrunjel

 

Aperitiv de Crăciun în formă de brăduți. Brăduții au un suport de blat peste care se suprapune un strat de cremă de brânză și cremă de vinete coapte decorată cu bobițe de rodie