Daca va place sa gatiti, sa creati feluri de mancare deosebite si sa impresionati cu rezultatul final chiar si pe cea mai mofturoasa persoana aveti posibilitatea sa participati la un concurs la care sa dovediti ca sunteti unii dintre cei mai buni bucatari.
Daca va place sa gatiti, sa creati feluri de mancare deosebite si sa impresionati cu rezultatul final chiar si pe cea mai mofturoasa persoana aveti posibilitatea sa participati la un concurs la care sa dovediti ca sunteti unii dintre cei mai buni bucatari.

Concursul international de arta culinara va avea loc in curtea castelului de la Gilau in perioada 14-16 septembrie.

Pe langa concursul propriu-zis vor fi concerte de muzica usoara, populara si lautareasca, teatru ambulant, comedianti, mimi, prezentari si chiar si degustari de vin. Un invitat mai special se vrea sa fie presedintele Traian Basescu care ar trebui sa deschida evenimentul.

Managerul de proiect al acestui eveniment a declarat ca a mai participat la astfel de evenimente in afara tarii si acestea sunt doar cu profil local, astfel la noi in tara se doreste organizarea unui eveniment mai deosebit.

Care este scopul acestui concurs?

Se urmareste revigoarea interesului pentru bucataria traditionala si evidentierea valorilor esentiale alaturi de alte valori precum familia, societatea si schimbul de experienta intre generatii. De asemenea se asteapta sa fie un eveniment in care toti cei prezenti se vor distra de minune.

Nu e un concurs special pentru bucatari. Se poate inscrie orice iubitor de arta culinara. Premiul cel mare este de 1000 de euro.

Vor exista doua clase de premii:

1. Feluri de mancare gatite in aer liber cu urmatoarele sectiuni:

- Mancare la gratar
- Mancare pregatita pe plita
- Mancare pregatita la ceaun
- ciorbe,supe
- tocanite, alte mancaruri
- Mancare vegetariana


2. Expozitie de arta culinara

- Hrana rece
- Dulciuri
- Creatie
- Meniu alternativ


Exista si premii mai speciale: pentru cel care a parcurs cea mai mare distanta pana la locul concursului, pentru cel mai tanar si cel mai batran participant, dar si pentru primul concurent care va sosi la eveniment.


In juriu se afla si un membru al Academiei de Arta Culinara din Franta si pentru participare se va tine tine cont de urmatoarele aspecte:

- varsta minima 18 ani
- o echipa nu trebuie sa fie formata din mai mult de 3 persoane
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri