Supele sunt un fel de mancare de baza si apreciat de intreaga familie. Sunt sanatoase si usoare, indiferent de anotimpul in care sunt consumate.
Supele sunt un fel de mancare de baza si apreciat de intreaga familie. Sunt sanatoase si usoare, indiferent de anotimpul in care sunt consumate.

Supa poate fi preparata din aproape orice ingredient, pornind de la cartofi pana la peste, fie subtire, fie groasa, in functie de cat orez sau paine adaugati.
Pentru a se pastra activa vitamina C provenita de la legume este necesar ca acestea sa fie adaugate cat mai tarziu in supa.

Gustul deosebit este dat de un suc de rosii sau de un bulion de calitate. Pentru a oferi un gust cat mai placut este de preferat sa adaugati sarea la sfarsitul fierberii supei si sa nu va grabiti. Gustul sarii se intensifica in timpul fierberii si o supa care la inceput nu parea sarata si careia i s-a tot adaugat sare devine o supa pe care nu o puteti manca. Daca deja faptul e consumat pentru a “remedia” situatia adaugati mai multi cartofi sau apa.

Cam toate supele pot fi pregatite chiar si cu o zi inainte si reincalzite. Nu exista problema alterarii sau schimbarii gustului mult prea rapid.

Supele care contin carne vor avea o parte de grasime pe deasupra dupa ce sunt preparate si inainte de reincalzire aceasta poate fi indepartata. Daca acestea contin alimente care se pot intari se mai poate adauga putin bulion si trebuie lasate sa dea iar in fiert inainte de a fi servite la masa.

Ingrosarea supelor

Exista cateva metode des folosite. Astfel, se poate adauga putina faina la inceputul pregatirii supei, inainte de a pune bulionul.
Daca supa fierbe fara capac, se evapora si se reduce si din cantitate devenind mai groasa. Pe de alta parte, daca devine prea groasa puteti adauga putin lapte sau smantana slaba.
Cand urmeaza ca supa sa fie servita se poate pune in farfurie o pasta formata din faina si putin unt. Daca o supa este mult prea subtire se poate adauga si orez macinat.

Daca se adauga un glabenus de ou este idicat sa se puna doar cand supa se serveste pentru ca altfel acesta se poate taia daca supa nu este incalzita in baia de apa.
Zeama ramasa de dupa fierberea legumelor poate fi folosita pentru sosuri.

O textura uniforma supei poate fi oferita prin pasarea legumelor si amestecarea acestora. Se poate folosi un blender sau se poate face chiar si manual. Daca utilizati o sita, evitati-le pe cele din materiale oxidabile pentru ca poate mofica gustul supei. Sunt mai gustoase daca se adauga lapte, intr-o cantitate egala cu zeama.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri