Mancarea arabilor este apreciata in intreaga lume. Simplitatea si savoarea ne fac sa nu uitam prea curand acest fel de mancare. In bucataria arabeasca nici cel mai simplu fel de mancare nu are acelasi gust cu preparatele gatite in alte colturi ale lumii, cu toate ca au aceeasi denumire.
Mancarea arabilor este apreciata in intreaga lume. Simplitatea si savoarea ne fac sa nu uitam prea curand acest fel de mancare. In bucataria arabeasca nici cel mai simplu fel de mancare nu are acelasi gust cu preparatele gatite in alte colturi ale lumii, cu toate ca au aceeasi denumire.

Triburile calatoreau foarte des si in trecut aceasta bucatarie era in interiorul corturilor. Aceste triburi carau cu ele orez si produse uscate care puteau fi pastrate mai mult timp fara a fi nevoie de conditii speciale de depozitare.

Datorita conditiilor de clima si varietatea formelor de relief, in Orientul Mijlociu se pot planta diferite tipuri de mirodenii.

Bucataria orientala s-a imbogatit considerabil de-a lungul timpului, astfel ca in fiecare zona exista preparate asemanatoare, dar datorita cantitatilor diferite folosite, gustul mancarurilor difera.
Farmecul stilului arabesc a fost dat si influentele bucatariei libaneze, fapt recunoscut si de marii gastronomi.

Exista asemenari cu stilul grecesc si turcesc, acest fapt este explicabil deoarece in urma colonizariilor aceste influente au fost imbinate cu succes.

Din cauza caldurii, conservarea carnii era un proces greoi si se preferau feluri de mancare vegetariene. Preparatele din carne erau extrem de apreciate pentru ca erau rare si modalitatile de a avea un fel de mncare extrem de apreciat erau laborioase.

Arabii sunt ospitalieri si atmosfera de la masa este foarte calda si primitoare. Daca sunteti invitati la o astfel de masa ar fi bine sa gustati din tot ce este pe masa. Un refuz este considerat de gazda o jignire privind calitatile sale de bucatar. In timpul verii, la sosire in casa lor, vi se ofera ceva rece cu gheata iar iarna un ceai fierbinte. Fructele sunt puse pe tava si dupa ce alegeti un fruct, gazda il taie sau il curata de coaja si vi-l serveste. Apoi se servesc alunele, dulciurile si cafeaua. Indiferent de ora oaspetii sunt serviti cu ceai verde sau cu o cafea aromata. De pe masa, iaurtul si muraturile sunt nelipsite.

Chiar si in magazine, chiar daca nu cumparati ci doar priviti vi se ofera o ceasca de cafea sau un ceai.

Cateva dintre ingredientele nelipsite din bucataria orientala sunt urmatoarele:

- orezul este servit fie ca umplutura sau chiar ca fel principal
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri