Gusturi rafinate, unicitate si deliciu. Totul la noi in tara. Sa cunoastem cateva din recordurile noastre.
Gusturi rafinate, unicitate si deliciu. Totul la noi in tara. Sa cunoastem cateva din recordurile noastre.


Tarta de 31 m la Sibiu

Astfel, cea mai lunga tarta din Romania a fost pregatita in luna iunie a acestui an la Sibiu. Cantitatile folosite sunt, dupa cum ne si asteptam, uriase:

220 kg de capsuni
25 kg crema de vanilie
150 kg de aluat

Pregatirile au inceput la ora 6 dimineata si in jurul orei 13 s-au putut servi primele portii din uriasa tarta. In total au fost aproximativ 2000 de portii, suficient de multe pentru toata lumea prezenta la eveniment.

Banii stransi din vanzarea acestor tarte au fost donati pentru ajutorul copiilor care sufera de autism.

Viori din zahar

Stefan Rosenauer este un cofetar timisorean care a ajuns in Cartea Recordurilor pregatind niste viori din zahar care chiar pot fi folosite.

Covasna - judet al recordurilor

In judetul Covasna s-a stabilit un record mondial al gastronomiei. Locuitorii unei comune din acest judet au preparat din branza si mamaliga un “bulz” cu lungimea de peste 81 de metri. La acest record au muncit 110 bucatari si au avut nevoie de 80 kg de branza si 140 kg de malai.
Au mai doborat si alte recorduri, ca de exemplu: cand au pregatit o ciorba de pastrav de de peste o tona.
Tocanita a fost si ea preparata in cantitati uriase. Astfel 15 kg de ceapa, 200 kg galbiori, 8 litri de ulei, 13 kg de ardei si 12 de smantana au facut parte din ingredientele tocanitei uriase.
Un colac urias de 2,5 metri a fost pregatit tot in judetul Covasna. Locuitorii din Ozun au facut acest lucru cu ocazia zilelor localitatii.

Romanii ii detroneaza pe japonezi cu o coliva de 3 tone

Dupa ce japonezii au reusit pregatirea unei colive gigant de peste 2000 de kg, romanii au vrut sa doboare acest record si au si reusit. La Orastie a fost pregatita o coliva mai deosebita cu o greutate de peste 3300 de kg. Cantitatile folosite au fost la randul lor extrem de mari: 360 kg miez de nuca, aproximativ 720 de kg de arpacas, 150 kg de biscuiti, 300 kg de zahar, 115 kg de malai. Pentru ornarea aceste colive s-au folosit zeci de kg de bomboane si zahar pudra.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri