Un bun restaurant stie sa-ti ofere o atmosfera placuta atat ca ambient cat si din punct de vedere al gastronomiei.
Un bun restaurant stie sa-ti ofere o atmosfera placuta atat ca ambient cat si din punct de vedere al gastronomiei.

Cele mai bune restaurante din lume sunt repartizate in felul urmator: 12 in Franta, 8 in Statele Unite si in Marea Britanie 7 .

Va oferim o prezentare a celor mai bune 10 restaurante din lume.

Pe primul loc se afla restaurantul spaniol El Bulli. Acest restaurant nu este doar cel mai bun din Europa ci din intreaga lume. A mai fost pe primul loc si in anul 2002 si a primit nenumarate premii de-a lungul timpului. Este localizat in apropiere de Barcelona si apartine unui om de stiinta care are ca pasiune gastronomia. Meniul se modifica de la an la an. Acest restaurant este deschis doar 6 luni, in celelalte 6 r se experimenteaza retete noi pentru a-i surprinde pe clienti intr-un mod placut.
Cu greu reusesti sa faci rezervare la acest restaurant. Rezervarile se fac de obicei cu cel putin un an inainte.

Pret meniu: 185 euro


Heston Blumenthal detine cel de-al doilea restaurant din lume. Este la fel de apreciat precum cel din Spania si este localizat in Marea Britanie. Este vorba de restaurantul The Fat Duck care ofera clientilor preparate unice folosind ingrediente neobisnuite. Heston este recunoscut in intreaga lume pentru stilul sau culinar. Pasiunile lui pentru chimie si fizica l-au facut sa aplice cu succes stiinta in bucatarie si sa fie renumit un “alchimist al bucatariei”. Meniul nu difera de la an la an ci doar este imbunatatit odata cu trecerea timpului, printre felurile de mancare oferite numarandu-se sardinele pe serbet afumat si fulgi de ovaz cu pastarnac.

Pret meniu: 144 euro


Pe locul 3 se afla un restaurant situat in Franta. Pierre Gagnaire se numara printre cele 12 restaurante vestite in intreaga lume avand ca locatie o tara europeana. Bucatarul Gainaire aseamana retetele sale cu o adevarata arta, afirmand: “simt nevoia sa pun poezie in farfuriile mele”. Colaboreaza si cu un expert in gastronomia moleculara pentru a uimi cu un meniu deosebit.

Pret meniu: 245 euro


Locul 4 este ocupat de un restaurant situat in America si are specific frantuzesc. The French Laundry se bucura de un real succes in randul americanilor. Unul dintre cele mai apreciate preparate este “ Oysters and Pearls” ( au fost vandute 24.000 de porti intr-un singur an). Restaurantul serveste cina pe tot timpul saptamanii, dar pranzul este servit doar vinerea, sambata si duminica.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri