Istoria mancarurilor in Spatiu
In urma cu mai mult de 40 de ani, astronautul John Glenn a devenit primul american care a calatorit in jurul Pamantului. Misiunea acestuia a durat aproape 5 ore, si inainte de a ateriza in Oceanul Atlantic, nava spatiala Mercury, in care se afla, a inconjurat de 3 ori Planeta Albastra.
In urma cu mai mult de 40 de ani, astronautul John Glenn a devenit primul american care a calatorit in jurul Pamantului. Misiunea acestuia a durat aproape 5 ore, si inainte de a ateriza in Oceanul Atlantic, nava spatiala Mercury, in care se afla, a inconjurat de 3 ori Planeta Albastra.
Printre numeroasele sarcini pe care le-a avut de indeplinit a fost si primul experiment american de a manca in lipsa greutatii Pamantului. Calatoria acestuia a fost prea scurta pentru a face din hranire o necesitate, dar zboruri viitoare care aveau sa tina zile, poate chiar saptamani, aveau sa foloseasca sistemele de alimente introduse datorita misiunii sale.
Pentru John Glenn, mancatul in spatiu a fost o experienta simpla, dar nu foarte "gustoasa". Inaintea zborului, expertii erau ingrijorati ca in acele conditii (de lipsa a gravitatii) va fi greu sa se inghita mancarea, si exista riscul de a ramane in gat. Glenn insa le-a linistit temerile, intrucat odata ce mancarea a ajuns in cavitatea bucala, inghititul nu a mai reprezentat o problema. Alti astronauti care il acompaniau pe Glenn, in racheta Mercury, au fost obligati sa "indure" consumul de cuburi de marimea unei inghitituri, mancare uscata inghetata si semi-lichide pastrate in tuburi din aluminiu, de forma celor de pasta de dinti. Au gasit mancarea ca fiind deloc apetisanta, au avut probeleme cu "rehidratarea" mancarii inghetata si uscata, si nu le-a placut sa stranga tuburile. De asemenea, trebuiau sa acorde o atentie deosebita modului de pastrare a "alimentelor".
Te-ar putea interesa și:
Pasca cu brânză: idei de decorare și prezentare pentru masa de Paște
Știați că puteți găsi produse fără gluten, dar și o varietate de alimente bio la furnizorii online?
Suntem sinteza gusturilor din trei mari imperii! Gastronomia ne definește la fel de mult ca arta și cultura!
Arpagic - plantat, beneficii și utilizări în bucătăria românească
3 idei de mic dejun inedit și sănătos pentru copii
Crăciun în stil vegan - idei culinare pentru Sărbători de iarnă sustenabile
Ouă umplute pentru masa de Crăciun - idei super drăguțe și creative, vei cuceri toți musafirii cu aceste aperitive festive!
Caracatiță rețete - Ghid complet pentru prepararea delicioasă a tentaculelor de caracatiță
Dulceața de ardei iute - o explozie de arome dulci-picante. Rețeta tradițională, dar și alte variante delicioase
Babic, o comoară culinară a regiunii Buzău! Prepararea și Savurarea Deliciosului Salam Tradițional Românesc
10 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Popești-Leordeni
Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată
Delta Kitchen Studio, un concept care reuneşte calitatea, funcţionalitatea şi design-ul personalizat în bucătărie
Cina e gata în cateva minute! Iată cum să prepari legume congelate delicioase la air fryer
3 deserturi super delicioase
Pepene galben sau pepene verde: care îngrașă mai mult?
Istoria coniacului: 10 lucruri pe care nu le știai
Cum alegem o friteuză cu aer cald și cum o folosim în mod corect?
15 Aperitive speciale pe bază de ouă, cu aspect festiv, pentru meniul de Paște
Cele mai importante deserturi turcești cuprinse în enciclopedia Taste Atlas
17 idei de aperitive festive pentru o masă epică de Crăciun
Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat COOKIE de starurile americane
Băuturile alcoolice și gastronomia: combinații delicioase
Meniu nou cu mult unt și scorțișoară la Angeline Cake Boutique pentru sezonul de toamnă
BAU! 20 de idei simpatice de mâncare creativă cu Fantomițe pentru petrecerea de Halloween a copiilor
Un preparat cu specific hawaian, noua atracție culinară a românilor. Ce este poke și cât de des este comandat
Prima aplicație de meditație care arată lumii ce înseamnă relaxarea autentic românească - mindfulness ardelenesc
Trucuri pentru a deveni expert în prepararea cafelei boabe proaspăt măcinate
7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor
Angeline Cake Boutique se extinde cu o a doua locație în zona de nord a Bucureștiului