Găsește un prăjitor de cafea
Dacă până acum te duceai la un magazin alimentar pentru a-ți alege rapid o cafea comercială dintre pachetele ambalate găsite pe rafturi, îți sugerăm să încerci un alt tip de experiență: caută un prăjitor de cafea de origine. Această cafea provine de la o singură plantație și vei descoperi adevărata aromă unică a cafelei. În ultima perioadă de timp, numărul prăjiturilor de cafea s-au înmulțit, ceea ce îți ușurează misiunea de a găsi un unul cât mai aproape de locuința ta. Chiar dacă nu vei găsi unul în apropiere, efortul de deplasare, cam o dată, de două ori pe lună, va merita.
Modalitatea de prăjire individuală a boabelor de cafe, prin tehnicile light, medium, medium dark sau dark, este o adevărată artă. Un prăjitor de cafea te va îndruma spre alegerea celor mai bune boabe de cafea care să se potrivească întocmai preferințelor tale. Pe lângă asta, spune-i specialistului în ce mod îți vei prepara cafeaua acasă, pentru a știi cum să-ți prăjească și râșnească ideal cafeaua.
Savurează cafeaua într-un loc care te inspiră
Dacă iubești să savurezi cafeaua acasă, asigură-te că îți amenajezi un colțișor care să îți aducă inspirație pentru o nouă zi. De exemplu, poate fi vorba de un loc situat pe balcon, undeva pe terasa casei sau într-un fotoliu confortabil, din living sau holul locuinței, care să fie completat negreșit de o masuta de cafea ideală. Doar așa vei avea parte de un ritual complet de servire a cafelei prin care energia și buna dispoziție își vor face apariția încă de dimineață.
Acum, hai să vedem de ce un aparat de făcut cafeaua joacă un rol important în completarea celor trei pași esențiali pe care îi ai de urmat.
Folosește aparatul de făcut cafea preferat
Nu înseamnă că dacă muncești sau îți bei cafeaua acasă, trebuie să faci compromisuri legate de ritualul servirii unei cafele savuroase. Aparatele pentru prepararea cafelei au un rol bine definit și trebuie să le cunoști foarte bine caracteristicile pentru a te bucura de cafeaua de origine tocmai cumpărată.
Cafetieră - un aparat clasic de filtrare a cafelei, cu care poate te-ai obișnuit și nu vrei să renunți la el.
| Presa franceză - este o metodă mai lentă de preparare a cafelei, aceasta fiind practic infuzată, așa cum se prepară ceaiul.
| Cafea la ibric - dacă face parte din plăcerea ta zilnică, prepararea cafelei la ibric este o tradiție pe care o poți continua.
| Espressor - o investiție care te va răsfăța în fiecare zi, mai ales dacă vei opta pentru un espressor de bună calitate, care să aibă mai multe moduri de preparare: espresso, caffe latte etc.
| Cana Moka - nu vrei să investești acum într-un espressor? Încearcă o cană moka. Nu vei avea nevoie decât de cafeaua ta preferată și, bineînțeles, apă fierbinte. În acest fel, vei obține un espresso tradițional, ca în Italia.
În funcție de modalitatea ta de preparare, specialistul în cafea are rolul să te îndrume spre alegerea celei mai savuroase cafele. Îți recomandăm să încerci mai multe tipuri de boabe de cafea și mai multe modalități de preparare. Doar așa vei putea descoperi arome noi.
Experimentează și tu ce înseamnă o cafea de origine cumpărată de la un prăjitor de cafea specializat. Până la urmă, vorbim de plăceri zilnice care merită atenția ta în cele mai mici detalii.
Sursă foto: Shutterstock
Te-ar putea interesa și:
Pasca cu brânză: idei de decorare și prezentare pentru masa de Paște
Știați că puteți găsi produse fără gluten, dar și o varietate de alimente bio la furnizorii online?
Suntem sinteza gusturilor din trei mari imperii! Gastronomia ne definește la fel de mult ca arta și cultura!
Arpagic - plantat, beneficii și utilizări în bucătăria românească
3 idei de mic dejun inedit și sănătos pentru copii
Crăciun în stil vegan - idei culinare pentru Sărbători de iarnă sustenabile
Ouă umplute pentru masa de Crăciun - idei super drăguțe și creative, vei cuceri toți musafirii cu aceste aperitive festive!
Caracatiță rețete - Ghid complet pentru prepararea delicioasă a tentaculelor de caracatiță
Dulceața de ardei iute - o explozie de arome dulci-picante. Rețeta tradițională, dar și alte variante delicioase
Babic, o comoară culinară a regiunii Buzău! Prepararea și Savurarea Deliciosului Salam Tradițional Românesc
10 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Popești-Leordeni
Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată
Delta Kitchen Studio, un concept care reuneşte calitatea, funcţionalitatea şi design-ul personalizat în bucătărie
Cina e gata în cateva minute! Iată cum să prepari legume congelate delicioase la air fryer
3 deserturi super delicioase
Pepene galben sau pepene verde: care îngrașă mai mult?
Istoria coniacului: 10 lucruri pe care nu le știai
Cum alegem o friteuză cu aer cald și cum o folosim în mod corect?
15 Aperitive speciale pe bază de ouă, cu aspect festiv, pentru meniul de Paște
Cele mai importante deserturi turcești cuprinse în enciclopedia Taste Atlas
17 idei de aperitive festive pentru o masă epică de Crăciun
Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat COOKIE de starurile americane
Băuturile alcoolice și gastronomia: combinații delicioase
Meniu nou cu mult unt și scorțișoară la Angeline Cake Boutique pentru sezonul de toamnă
BAU! 20 de idei simpatice de mâncare creativă cu Fantomițe pentru petrecerea de Halloween a copiilor
Un preparat cu specific hawaian, noua atracție culinară a românilor. Ce este poke și cât de des este comandat
Prima aplicație de meditație care arată lumii ce înseamnă relaxarea autentic românească - mindfulness ardelenesc
Trucuri pentru a deveni expert în prepararea cafelei boabe proaspăt măcinate
7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor
Angeline Cake Boutique se extinde cu o a doua locație în zona de nord a Bucureștiului
|