Iubești vinul și ai vrea să începi să-l prepari chiar tu, acasă? Sau poate că nu ești la prima încercare, dar vrei să te perfecționezi și să obții o băutură și mai bună decât în anii trecuți. Indiferent care este cazul tău, există câteva elemente esențiale pentru ca vinul să iasă exact așa cum îți dorești: clar, parfumat, rafinat și delicios.

Iată cum poți obține și tu acasă un vin limpede, cu un gust perfect, care va impresiona pe toți cei care îl vor gusta.

1. Cercetează piața și fă degustări

Dacă vrei să faci un vin bun trebuie, mai întâi, să știi ce gust are acesta, ce textură și ce note fine și subtile. De aceea, înainte să începi propriul proiect, este recomandat să cercetezi piața și să găsești acele licori rafinate pe care le adori.

Poți face acest lucru călătorind în crame și vinării celebre, precum Domeniile Davidescu, pentru a face degustări și pentru a aduce acasă câteva dintre secretele celor mai pricepuți producători de vin. Dacă nu ai nicio excursie în plan, poți cumpăra online sau din magazinele de specialitate vinuri diverse, pentru a stabili care este pe placul tău și pe care ai vrea să-l reproduci chiar tu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

2. Asigură-te că folosești cei mai buni struguri

Dacă folosești strugurii din propria ta vie, ai grijă ca vița să fie tratată doar cu produse și substanțe naturale, ecologice, de cea mai bună calitate. Apoi, asigură-te că fructele sunt culese exact la momentul potrivit. Dacă strugurii sunt prea acri sau prea copți, vinul nu va mai avea același gust plăcut.

Dacă nu ai struguri și plănuiești să îi cumperi, documentează-te bine cu privire la sursa lor de proveniență, la felul în care au fost tratați și la momentul în care au fost culeși.

În plus, optează întotdeauna pentru soiuri de struguri potrivite pentru prepararea vinului. Dacă vrei un vin alb clar și parfumat, folosește struguri Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc sau Muscat Ottonel. Dacă vrei să faci un vin roșu excepțional, limpede și plin de personalitate, alege soiuri ca Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir sau Shiraz.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Astfel, gustul final al produsului va fi de-a dreptul deosebit, parfumat și unic!

3. Nu grăbi procesul

De multe ori, ești nerăbdător să guști din propria producție. De aceea, grăbești destul de mult procesele naturale și nu lași vinul să se prepare în ritmul lui natural, necesar. Deseori, un vin tânăr, dar tulbure, cu depuneri este un semn că a fost făcut pe grabă și nu a fost lăsat să își urmeze procesul natural. Așadar, nu te grăbi să fermentezi mustul la temperaturi mari sau să pui vinul în sticle cât mai repede – lasă-l să devină limpede și clar, iar aromele intense ale strugurilor să rămână, pe cât posibil, în vin. Apoi, toarnă-l în sticle doar când pe fundul vasului nu mai observi depuneri.

4. Adaugă bentonită

Dacă nu mai ai răbdare și vrei neapărat să vezi cum a ieșit vinul, poți apela la o soluție ceva mai rapidă: bentonita. Aceasta se găsește la orice magazin de specialitate dedicat vinurilor și poate fi adăugată în vasele cu vin, pentru a grăbi procesul de limpezire. Specialiștii recomandă să se folosească o cantitate maximă de un gram de bentonită la fiecare litru de vin. Astfel, te vei bucura de efectul ei, fără a modifica în niciun fel textura, aromele și culoarea băuturii.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Acestea fiind spuse, dacă vrei să obții un vin limpede și delicios acasă, urmează sfaturile de mai sus și nu uita că răbdarea și grija sunt ingredientele cheie pentru rezultate spectaculoase!

Sursa foto: Photo by Torsten Dettlaff from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri