6 preparate culinare care te vor introduce într-o lume plină de condimente și arome specifice bucătăriei mexicane.

De Ziua Națională a Mexicului - 16 septembrie, foodpanda, platformă de food ordering din România, îți recomandă șase preparate culinare care te vor introduce într-o lume plină de condimente și arome specifice bucătăriei mexicane. Cu o istorie îndelungată, care a parcurs civilizații și epoci încărcate de evenimente care și-au lăsat amprenta asupra sa, bucătăria mexicană este în prezent una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate bucătării din întreaga lume, mai ales de pasionații de mâncăruri picante.

Celebrul sos mexican guacamole preparat din avocado, alături de ceapă, ardei gras, coriandru și suc de lămâie, face echipă perfectă cu o porție de nachos crocanți din făină de mălai, fiind o opțiune ideală pentru un aperitiv sau ca o gustare. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Una dintre cele mai cunoscute rețete culinare asociate bucătăriei mexicane este tacos, un preparat extrem de gustos, care constă într-o tortilla de porumb și un amestec de legume, condimente și diferite tipuri de carne. 

Un alt preparat tradițional mexican pe care trebuie să îl încerci cu această ocazie este burrito, a cărui formă seamănă cu binecunoscuta shaorma, însă ingredientele sunt destul de diferite. 

Foto: By Timolina /Shutterstock

Vestita quesadilla nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci când vorbim de preparate specifice bucătăriei mexicane. Extrem de versatilă, Venduras Quesadilla preparată din pastă de fasole neagră, legume prăjite, nelipsitul cașcaval și servită alături de sosul de salsa de restaurantul Taqueria Mexicană din Brașov, este ideală pentru orice moment al zilei.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Enchilada este un preparat tradițional mexican al cărui nume tradus - acoperit cu sos iute, sugerează instant aroma sa puternic condimentată. În prezent, există numeroase versiuni ale acestei rețete.

Foto: By Bartosz Luczak /Shutterstock

Foarte iubit de mexicani, fajita este un preparat cu o lungă existența în gastronomia mexicană, care te va cuceri cu siguranță cu amestecul său de gusturi. Este preparat cu carne de pui, ardei verde și roșu copt, brânzeturi, porumb, sos dulce sau picant și lipie.

Foto fr si main: By rontav /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri