20 de idei de Aperitive delicioase și Platouri pentru masa de Paști

Rulouri legate cu frunze de ceapă verde și umplute cu legume proaspete

Rulouri legate cu frunze de ceapă verde și umplute cu legume proaspete

1 / 20

Un astfel de platou pe masa de Paști atrage cu siguranță atenția tuturor. Este ușor de pregătit căci rulourile din șuncă de Praga sunt umplute cu multe legume proaspete (cu cât mai multe și mai colorate, cu atât mai bine) și ouă fierte. Le puteți lega frumos cu frunze verzi de ceapă. Pentru un plus de savoare și sănătate, este ideal ca șunca aleasă să fie una de calitate, naturală și fără conservanți și aditivi. 

Foto: De la zi3000 /Shutterstock

 

 

Piftie de carne și legume în coajă de ou

Piftie de carne și legume în coajă de ou

2 / 20

Piftia cu legume este un aperitiv de mare efect nu doar pe masa de Crăciun, ci și pe masa de Paști. Asigurați-vă că puneți carnea, legumele și zeama gelificată în vase rotunde în formă de ouă. Veți obține niște aperitive spectaculoase, cu aspect festiv. 

Foto: De la Elena Hramova /Shutterstock

Minipancakes cu somon afumat și pastă de hrean

Minipancakes cu somon afumat și pastă de hrean

3 / 20

Acest platou este nu doar arătos, ci și extrem de gustos. În loc de pâine, puteți prepara chiar voi minipancakes peste care puteți adaugă ulterior feliuțe de somon afumat (sălbatic) și o pastă de brânză și hrean. Delicioasă combinație!

Foto: De la Natalia Ruedisueli /Shutterstock

Ruladă de carne umplută cu crema de brânză și verdețuri

Ruladă de carne umplută cu crema de brânză și verdețuri

4 / 20

Ruladele de carne par destul de pretențioase și nu tocmai ușor de realizat de către un începător, dar adevărul este că un astfel de preparat merită tot efortul. Raulada această are umplutură de brânză, combinată într-un mod fericit cu diverse verdețuri (spanac, mărar etc). Voi puteți adăuga verdețurile voastre preferate de primăvară. 

Foto: De la Elena Hramova /Shutterstock

Quiche cu praz, brânză și ouă fierte

Quiche cu praz, brânză și ouă fierte

5 / 20

Quiche (tarta) este un fel de mâncare extrem de îndrăgit în care puteți adăuga ingredientele voastre preferate. Acest quiche este pe bază de brânză, ouă fierte și praz, iar deasupra este decorat cu salată de câmp și mărar proaspăt. Sățios, savuros și de efect!

Foto: De la zi3000 /Shutterstock

Lalele din roșii, brânză și ceapă verde

Lalele din roșii, brânză și ceapă verde

6 / 20

Pentru majoritatea românilor, roșiile cu brânză reprezintă un fel de mâncare care nu mai are nevoie de nicio introducere. Dar mâncarea noastră cea de toate zilele poate căpăta cu ușurință un aer de sărbătoare dacă o decoram ca în prezentarea de mai sus, creativ, astfel încât să recreăm ideea de flori/lalele. 

Foto: De la margouillat photo /Shutterstock

Clasicele ouă umplute

Clasicele ouă umplute

7 / 20

Ouăle se regăsesc pe masa de Paști în toate formele posibile, iar ouăle umplute un lait motiv al meselor festive. Fierbem ouăle tari, le tăiem în jumătăți și umplem albușurile cu o pastă formată din gălbenuș de ou, muștar, un strop de maioneză făcută în casă. La final, presăram pe deasupra puțină paprika sau boia dulce de ardei. O rețetă clasică! 

Foto: De la Iaroshenko Maryna /Shutterstock

Pachețele-aperitiv de primăvară

Pachețele-aperitiv de primăvară

8 / 20

Mâncărurile de Paști sunt destul de grele astfel încât un aperitiv format aproape în exclusivitate din legume crude reprezintă o gură de aer proaspăt tare binevenită pentru stomacul nostru. În plus, aceste rolls au un look spectaculos și ne ajută să ne împrietenim mai bine cu mâncarea sănătoasă.  

Foto: De la Kolpakova Svetlana /Shutterstock

Salată din ouă fierte, mazăre și portocală servită în pahare cu suport

Salată din ouă fierte, mazăre și portocală servită în pahare cu suport

9 / 20

Salatele sunt binevenite printre mâncărurile felurite de Paști fiindcă sunt mai ușoare, pline de culoare și bogate în vitamine și fibre. În pahare decorative cu picior putem adăuga bucăți de ou fiert, mazăre fiartă la abur, feliuțe de ceapă roșie și felii de portocale. Le putem decora frumos cu frunze de pătrunjel. 

Foto: De la Joanna 12 /Shutterstock

 

Quiche vegetarian în straturi

Quiche vegetarian în straturi

10 / 20

Pentru cei care optează pentru un meniu vegetarian, quiche-ul pe bază de legume poate reprezenta o idee excelentă de brunch, lunch sau aperitiv. În vase mici de tarte puteți dispune circular straturile de morcovi, ardei roșu, zucchini și ceapă. 

Foto: De la MFG.Design /Shutterstock

Salată de conopidă, ardei verde, avocado și ouă fierte

Salată de conopidă, ardei verde, avocado și ouă fierte

11 / 20

O altă idee de salată festivă ce ține loc unui aperitiv spectaculos este salata preparată din conopidă fiartă, ardei verde, avocado și ouă fierte peste care adăugăm un dressing din maioneză de casă și suc de lămâie. De Paște, este perfect dacă o servim în pahare festive, cu picior. Tacâmurile speciale fac parte din farmecul acestei sărbători. 

Foto: De la SBframes /Shutterstock

Aperitiv festiv: biscuiți cu pesto de sfeclă și brânză

Aperitiv festiv: biscuiți cu pesto de sfeclă și brânză

12 / 20

Dacă nu aveți timp să preparați ceva sofisticat, dar vreți să serviți un aperitiv cu aspect pretențios și colorat încercați această idee. Folosiți biscuiți nesărați pe post de felie de pâine, iar deasupra adăugați o pastă/ pesto de sfeclă roșie. Sfecla se combină perfect cu feliuțele sau fâșiuțele de brânză maturată și tare precum este cea Emmentaler sau șvaițerul. Decorați cu muguri de pin și microplante. 

Foto: De la Kolpakova Svetlana /Shutterstock

 

Wrap cu șuncă, crema de brânză și mult spanac

Wrap cu șuncă, crema de brânză și mult spanac

13 / 20

Un wrap gustos este o soluție potrivită atunci când nu avem prea mult timp la dispoziție. Peste lipia proaspătă adăugăm o cremă de brânză bio sau de unt, șuncă naturală și spanac din abundență. Le tăiem frumos și vor arăta minunat pe un platou. 

Foto: De la Carletto Photography /Shutterstock

 

Ouă cu umplutură de ciupercuțe și legume

Ouă cu umplutură de ciupercuțe și legume

14 / 20

Ouăle umplute în diverse variante sunt un fel de mâncare clasic al meselor de Paști. Pentru cei care vor o umplutură mai light, cea preparată din ciupercuțe tăiete cuburi, ardei gras în oțet, gălbenuș de ou și diverse condimente poate fi alegerea perfectă de Paști. 

Foto: De la Joanna Dorota /Shutterstock

Ardei umpluți cu crema de brânză

Ardei umpluți cu crema de brânză

15 / 20

Ardeiul roșu gras umplu cu brânză proaspătă, o urmă de usturoi și verdeață este nu doar gustos, ci și un aperitiv preferat de mulți. Se prepară numaidecât și uniunea dintre ingrediente este una delicioasă și inspirată. 

Foto: De la Kurbanov Vener /Shutterstock

Ouă umplute cu cremă de avocado

Ouă umplute cu cremă de avocado

16 / 20

Cei care iubesc avocado în toate formele lui, se pot bucura la masa de Paști de ouă umplute cu pastă de avocado și spanac și decorate cu frunze de busuioc.

Foto: De la AnjelikaGr /Shutterstock

Hering marinat pe pat de pâine și sfeclă roșie

Hering marinat pe pat de pâine și sfeclă roșie

17 / 20

Pe un toast din pâine integrală, adăugați o umplutură din sfeclă roșie fiartă și amestecată cu puțină maioneză de casă sau smântână (sau iaurt în varianta mai dietetică), iar deasupra puneți o bucată de hering marinat. Combinația este celebră și apreciată in lumea întreagă! 

Foto: De la Tanya_F /Shutterstock

 

Ouă umplute cu pastă de somon

Ouă umplute cu pastă de somon

18 / 20

Pentru un mic dejun frugal sau o gustare de răsfăț, ouăle umplute cu pastă de somon și somon fume pot constitui o alegere perfectă. 

Foto: De la Joanna 12 /Shutterstock

Aspic cu legume și pui în formă de ou

Aspic cu legume și pui în formă de ou

19 / 20

Aspicul preparat din carne și multe legume este cu adevărat o rețetă pascală arătoasă și impresionată, care decorează frumos orice masă de Paști. Le puteți chiar servi în clasicele suporturi de ouă. 

Foto: De la Grazyna Kownacka /Shutterstock

Ciupercuțe umplute cu ouă de prepeliță

Ciupercuțe umplute cu ouă de prepeliță

20 / 20

Acest aperitiv este nu doar sănătos, ci și ușor de preparat. În fiecare pălărie de ciupercă se adaugă un ou de prepeliță și se lasă la cuptor până când oul este gătit potrivit. Se așază pe o farfurie întinsă și se decorează cu busuioc verde și cimbru. 

Foto: De la irina2511 /Shutterstock

Rulouri legate cu frunze de ceapă verde și umplute cu legume proaspete
Piftie de carne și legume în coajă de ou
Minipancakes cu somon afumat și pastă de hrean
Ruladă de carne umplută cu crema de brânză și verdețuri
Quiche cu praz, brânză și ouă fierte
Lalele din roșii, brânză și ceapă verde
Clasicele ouă umplute
Pachețele-aperitiv de primăvară
Salată din ouă fierte, mazăre și portocală servită în pahare cu suport
Quiche vegetarian în straturi
Salată de conopidă, ardei verde, avocado și ouă fierte
Aperitiv festiv: biscuiți cu pesto de sfeclă și brânză
Wrap cu șuncă, crema de brânză și mult spanac
Ouă cu umplutură de ciupercuțe și legume
Ardei umpluți cu crema de brânză
Ouă umplute cu cremă de avocado
Hering marinat pe pat de pâine și sfeclă roșie
Ouă umplute cu pastă de somon
Aspic cu legume și pui în formă de ou
Ciupercuțe umplute cu ouă de prepeliță

Rezumat

Descoperiți câteva aperitive clasice și non-conformiste de Paști care îi vor impresiona pe cei dragi căci au un aer festiv și spectaculos și vor aduce un aer de sărbătoare pe mese. Aperitivele deschid de obicei masa, întrețin voia bună și veselia și fac dintr-o masă de sărbătoare și petrecută in sânul familiei una de ținut minte. 

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri