4 / 6

Tochitura cu ciuperci si mamaliguta

Sa o luam sistematic. Ce iti trebuie?

3-4 cani de ciuperci taiate. Nu te repezi la conserva! Nu permit :) . Ciupercile trebuie sa fie de padure. No, hai, daca ti-e frica sa nu te otravesti te las si cu ciuperci "domestice", dar atunci ai macar grija sa fie pleurotus si nu champignon, ca astea-s prea seci.

  • 400 g de carne tocata; de care iti place, dar eu recomand vita cu porc in amestec - e fix ce-ti trebuie
  • 4 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ardei iute tocat; daca ardeiul a fost si murat in prealabil e perfect
  • 4 fire de ceapa verde taiate rondele... subtirele. Ce poet mi-s...
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • malai cat pentru o mamaliga teapana
  • o cutie de smantana grasa
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • niste branza sau cascaval razuit, sa pui pe mamaliga
  • sare, piper... dar sper ca la astea te gandesti si singur

Acum, intr-o oala incapatoare pune uleiul de masline si caleste ceapa. Sa nu uit: din ceapa verde sa nu cumva sa adaugi numai partea... alba. Merge si o portiune de la baza frunzelor! Cand s-a inmuiat, adauga carnea si las-o si pe ea la calit putintel. Pune usturoiul si mai lasa un minut.

In paralel ar fi bine sa pui apa de mamaliga la fiert cu putina sare. Cand fierbe adaugi malaiul si amesteci... dar sper ca esti roman verde si esti in stare sa faci o mamaliga si singur.

Ne intoarcem la carne. Adauga putina apa si rosiile, bulionul, ardeiul si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Acopera si lasa sa fiarba, da' mai uita-te din cand in cand sa nu scada prea tare apa. Cand carnea este fiarta bine, poti lua de pe foc.

Acum pune mamaliga (sper ca e gata!) in farfurie si amestec-o cu untul. Presara deasupra branza, pune tochitura langa cu smantana deasupra si sa ai pofta!

Pofta buna!

sursa: http://jurnalculinar.blogspot.com/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri