5 retete de tochitura

Tochitura cu ciuperci si mamaliguta

Tochitura cu ciuperci si mamaliguta

4 / 5

Sa o luam sistematic. Ce iti trebuie?

3-4 cani de ciuperci taiate. Nu te repezi la conserva! Nu permit :) . Ciupercile trebuie sa fie de padure. No, hai, daca ti-e frica sa nu te otravesti te las si cu ciuperci "domestice", dar atunci ai macar grija sa fie pleurotus si nu champignon, ca astea-s prea seci.

  • 400 g de carne tocata; de care iti place, dar eu recomand vita cu porc in amestec - e fix ce-ti trebuie
  • 4 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ardei iute tocat; daca ardeiul a fost si murat in prealabil e perfect
  • 4 fire de ceapa verde taiate rondele... subtirele. Ce poet mi-s...
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • malai cat pentru o mamaliga teapana
  • o cutie de smantana grasa
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • niste branza sau cascaval razuit, sa pui pe mamaliga
  • sare, piper... dar sper ca la astea te gandesti si singur

Acum, intr-o oala incapatoare pune uleiul de masline si caleste ceapa. Sa nu uit: din ceapa verde sa nu cumva sa adaugi numai partea... alba. Merge si o portiune de la baza frunzelor! Cand s-a inmuiat, adauga carnea si las-o si pe ea la calit putintel. Pune usturoiul si mai lasa un minut.

In paralel ar fi bine sa pui apa de mamaliga la fiert cu putina sare. Cand fierbe adaugi malaiul si amesteci... dar sper ca esti roman verde si esti in stare sa faci o mamaliga si singur.

Ne intoarcem la carne. Adauga putina apa si rosiile, bulionul, ardeiul si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Acopera si lasa sa fiarba, da' mai uita-te din cand in cand sa nu scada prea tare apa. Cand carnea este fiarta bine, poti lua de pe foc.

Acum pune mamaliga (sper ca e gata!) in farfurie si amestec-o cu untul. Presara deasupra branza, pune tochitura langa cu smantana deasupra si sa ai pofta!

Pofta buna!

sursa: http://jurnalculinar.blogspot.com/

Tochitura de pui

Tochitura de pui

5 / 5

Ingrediente necesare pentru tochitura de pui

  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 500 g piept pui
  • 700 g ficatei
  • 700 g carnati
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 linguri bullion
  • condimente
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare tochitura de pui:

Se pun pipotele si inimile la calit cam 10 minute. Pieptul de pui se taie bucatele si se caleste. Se lasa pe foc pana se albeste si apoi se adauga ficateii. Dupa cateva minute adaugati carnaciorii si usturoiul zdrobit. Adaugati condimentele (oregano si piper alb), acoperiti cu un capac si lasati cam 30 de minute. Amestecati bulionul cu 2-3 linguri de apa si turnati peste celelalte ingrediente. Dupa 15 minute tochitura este gata. Se serveste cu mamaliguta calda!

Tochitura dobrogeana cu sos

Tochitura dobrogeana cu sos

1 / 5

Ingrediente necesare pentru tochitura dobrogeana cu sos:

  • 1 kg carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 10 – 15 boabe de piper
  • 2 cani cu apa
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • boia de ardei
  • piper macinat

Mod de preparare tochitura dobrogeana cu sos:

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou oua" ochi" si branza rasa .

Aceasta reteta a fost oferita de blogul http://poetagurmanda.blogspot.ro

Tochitura moldoveaneasca

Tochitura moldoveaneasca

2 / 5

Ingrediente tochitura moldoveneasca:

  • carne de porc
  • carnati afumati
  • 3-4 catei de usturoi
  • branza telemea
  • sos de rosii
  • oua
  • mamaliga

Mod de preparare tochitura moldoveneasca:

Puneti la fiert mamaliga si va las pe voi sa o preparati asa cum stiti mai bine.

Intre timp pregatiti si carnea:

- taiati carne de porc proaspata in bucatele mici si caliti-le intr-o tigaieTochitura moldoveneasca cu oua ochiuri, branza telemea, carnati afumati si carne de porc

- langa ele adauga si carnati afumati si lasati-le pe amandoua sa lase grasime

- pentru a evita o prajire prea intensa si nesanatoasa, adaugati putin sos de rosii indoit cu apa si lasati sa fiarba carnea si carnatii pana se evapora apa.

Intr-o tigaie separata faceti oua ochiuri. Serviti presarat din abundenta cu telemea ( branza de oaie - eu am folosit insa branza de vaci.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Tochitura de porc cu mamaliga

Tochitura de porc cu mamaliga

3 / 5

Ingrediente necesare pentru tochitura de porc cu mamaliga:

  • 500 gr spata de porc
  • 350 gr carnati afumati
  • 3-4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru

Mod de preparare tochitura de porc cu mamaliga:

Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si piperul apoi pasta de gogosari cu rosii si cimbrul. Mai lasam pe foc cateva minute sa se amestece bine aromele. Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa.
Luam de pe foc si servim cald cu mamaliguta si cascaval ras.

tochitura de porc cu mamaliga

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Tochitura cu ciuperci si mamaliguta
Tochitura de pui
Tochitura dobrogeana cu sos
Tochitura moldoveaneasca
Tochitura de porc cu mamaliga

Rezumat

Tochitura este o mancare traditionala, pe care o puteti pregatit atat cu carne de porc, de pui sau cu ciuperci, dar neaparat cu mamaliguta. Va punem la dispozitie 5 retete de tochitura: tochita de moldoveneasca, tochiatura de pui, tochitura cu ciuperci, tochitura cu mamaliga, tochitura dobrogeana.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri