Ingrediente tochitura moldoveneasca:
- carne de porc
- carnati afumati
- 3-4 catei de usturoi
- branza telemea
- sos de rosii
- oua
- mamaliga
Mod de preparare tochitura moldoveneasca:
Puneti la fiert mamaliga si va las pe voi sa o preparati asa cum stiti mai bine.
Intre timp pregatiti si carnea:
- taiati carne de porc proaspata in bucatele mici si caliti-le intr-o tigaieTochitura moldoveneasca cu oua ochiuri, branza telemea, carnati afumati si carne de porc
- langa ele adauga si carnati afumati si lasati-le pe amandoua sa lase grasime
- pentru a evita o prajire prea intensa si nesanatoasa, adaugati putin sos de rosii indoit cu apa si lasati sa fiarba carnea si carnatii pana se evapora apa.
Intr-o tigaie separata faceti oua ochiuri. Serviti presarat din abundenta cu telemea ( branza de oaie - eu am folosit insa branza de vaci.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com